Ivošević napao hvarski HDZ: Žele nagraditi nasilništvo vlasnika Carpe Diema

Vijesti 09. kol 202418:28 0 komentara
Carpe Diem na Hvaru
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Na Hvaru se u petak trebala održat izvanredna sjednica Gradskog vijeća, ali nije i neće jer nemaju kvorum. Vijećnici su, izgleda, odlučili izbjeći bilo kakvu raspravu koja bi mogla dovesti do legalizacije veće razine buke u Hvaru i na Paklinskim otocima.

Kako piše Dalmatinski portal na sjednicu je stigao HDZ-ov predsjednik Gradskog vijeća Jurica Miličić te njegov stranački kolega Ivo Tudor i Karla Karković iz inicijative “Dica s pjace.”

Stigao je i Stanislav Štambuk s gradonačelnikove liste te HSS-ov Teo Jeličić i nezavisni Joško Rosso. Nedostajala je još jedna osoba za kvorum.

Na sjednicu pozvali četiri sata prije

Način sazivanja same sjednice privukao je pozornost javnosti svojim ad hoc pristupom. Naime, službeni poziv vijećnicama je upućen četiri sata prije njenog održavanja, kako piše zamjenik gradonačelnika Splita, Bojan Ivošević u svojoj objavi.

Sjednica je uopćeno nazvana “Aktualno stanje u Gradu Hvaru”, a Dalmatinski portal smatra da se njome tražilo “bilo kakvo zakonski izvedivo rješenje kako bi se povećala maksimalno dopuštena razina buke.”

Lokalni političari su se odlučili za taj potez dan nakon što se Državni inspektorat pojavio na otoku i proveo nadzor nad objektima Carpe Diem obitelji.

Objekti na Martinskoj, ali ni ni jedan Carpe Diem ne može noću

Rezultati tog nadzora nisu poznati, ali poznato je da je Carpe Diem morao odgoditi planiran party na Paklinskim otocima jer na tom dijelu Grad Hvar nema ni ovlasti, budući da otoci spadaju pod kategoriju zaštićenog i značajnog krajobraza.

Objekti u Martinskoj nemaju uvjete za rad noću i ne smiju organizirati glasna okupljanja jer su registrirani kao beach bar ili buffet, kako je izvjestila Splitsko-dalmatinska županija koja nikada nije izdala minimalne tehničke uvjete da posluju kao noćni klub.

Podsjećamo, nijedan Carpe Diem nema dozvolu za rad noću, niti jedan od njih nije noćni klub, bilo da je riječ o onima u centru Hvara ili barovima na Paklinskim otocima gdje glazba ne smije prekoračiti 55 decibela. Takva buka se može usporediti s razgovorom dvoje ljudi, a znamo da su na tom mjestu učestalo bili vrlo glasni partiji.

Hvarski HDZ nagrađuje nasilništvo

Zamjenik gradonačelnika Splita, Bojan Ivošević u svojoj objavi je napisao:

“Sve to je predstava gdje hvarski HDZ želi usred postupanja Državnog inspektorata prema Carpe Diemu na otočiću Marinkovac nezakonito “legalizirati” njegovo nezakonito poslovanje unatoč tome što je prilikom postupanja na Hvar došao i osobno glavni državni inspektor Andrija Mikulić (HDZ)”, napisao je Ivošević i nastavio:

“Da, dobro ste pročitali. Nakon što je vlasnik Carpe Diema pretukao dvoje ljudi u Hvaru, i nakon što su utvrđene nepravilnosti u radu navedenog ugostiteljskog objekta od strane Državnog inspektorata, HDZ želi nagraditi nasilništvo nezakonitom legalizacijom njegovog nezakonitog načina poslovanja (buka u značajnom krajobrazu).

Ukratko, sjetila se kriminalna organizacija da bi ga mogli pokrivati sukladno članku 10. Zakona o zaštiti od buke, samo su se zeznuli jer za to napraviti treba:

1) Izraditi nacrt prijedloga Odluke – opći akt

2) S obzirom da je to opći akt potrebno je sukladno ZPPI provesti javno savjetovanje 30 dana-
3) Tek onda je moguće uputiti navedeno Gradskom vijeću s izvješćem o provedenom savjetovanju osam dana prije sazivanja sjednice.

Pa da čujemo Tomislava Šutu, Damira Habijana, Andriju Mikulića, Tonči Glavina i Davor Božinović koje vrijednosti predstavlja HDZ. Vladavinu prava i suprotstavljanje nasilju ili sustav u kojem se pravila kroje za potrebe osobe s brdo nezakonito zarađenog novca, a koja usput tu i tamo premlati konkurenciju po otoku.

Velika podrška Hvaranima u borbi za svoje misto! Ne bojte se”, napisao je Ivošević u Facebook objavi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!