Kandidat za predsjednika SDP-a: Osjećam se kao Goran Ivanišević kad je osvojio Wimbledon

Vijesti 15. ruj 202417:09 1 komentar

Gradonačelnik Makarske i predsjednik makarskog SDP-a Zoran Paunović ušao je u drugi krug unutarstranačkih izbora i protiv Siniše Hajdaša Dončića borit će se za mjesto lidera najjače oporbene stranke.

Osvojio je 20,66 posto glasova i iznenadio mnoge, čak i sebe. Zato je u razgovoru našem Iliji Radiću otkrio da se osjeća kao Goran Ivanišević kad je 2001. osvojio Wimbledon.

“Praktički je bio otpisan pa s pozivnicom ušao u turnir i osvojio ga. To me podsjetilo na moj put jer kandidatura mi je bila odbijena. Sad sam se vratio i ušao u drugi krug. Od danas starta nova utakmica i želim Hajdašu Dončiću da ponovno osvoji 48 posto”, rekao nam je Paunović pa dodao:

“Ovo je dokaz i da jako puno ljudi želi promjene. U drugom krugu je sve otvoreno pa pozivam članove stranke da prepoznaju novu energiju i novog čovjeka. Imam znanje i energiju pretvoriti SDP u pobjedničku stranku, socijaldemokratsku stranku. Bit ću onaj koji vodi računa o građanima i kako ostati blizak s njima, bit ću onaj koji će formirati nove politike bliske građanima i koji će pobijediti HDZ na sljedećim parlamentarnim izborima.”

Svjestan je i da ga mnogi SDP-ovci još uvijek ne poznaju, ali kroz ovih tjedan dana dobit će priliku. Također, velika je stvar što ima podršku dvojice protukandidata iz prvog kruga – Miranda Mrsića i Mladena Kešera. Otvoreno su rekli da bi Hajdaš Dončić predstavljao stare probleme i da ne bi vodio SDP u budućnost.

Pomaže i što je prekaljeni političar i SDP-ovac Ranko Ostojić podržao Paunovića. Stoga, bit će napetno u drugom krugu i to što je Hajdaš Dončić “na papiru” favorit, ne bi trebalo previše značiti u realnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare