Penava otkrio koliko zastupnika može Radić povući za sobom

Vijesti 31. kol 202420:12 0 komentara
Mario Radić
Neva Zganec/PIXSELL

Nakon izborne pobjede, Ivan Penava odgovorio je ostaje li nakon javnog raskola u stranci spaljena zemlja i kako će nakon svega konsolidirati stranku.

“Ovo je velika pobjeda od 25 glasova razlike, smirena stabilna, kako smo vodili cijelo vrijeme kampanju i komunicirali. Izaslanici su rekli svoje i u tom smislu nastaviti ćemo činiti stranku homogenijeom i tako ćemo se spremati za lokalne izbore”, rekao je Penava za RTL nakon izborne pobjede, prenosi net.hr.

Komentirao je i zašto nisu dopustili glasovanje o tajnom glasovanju.

“Kako smo osjetili da se stalno radi opcija za nered, odlučili smo se za varijantu predviđenu statutom, da glasanje bude javno. Da imamo situaciju da 103 izaslanika jasno dignu ruku, ali i to je gospodi smetalo. Hjeli su pobjedu”, dodao je.

Penava je otkrio i koliko zastupnika može Mario Radić povući za sobom.

“U najcrnijem scenariju, krene li se tim smjerom, uz Marija Radića bi mogli ostati bez još dva, ali taj je scenarij po meni nerazuman. Ako se vodite logikom svakog tko je u politici, tu ste da komunicrate svoj svjetonazor. Kakva bi to stranka bila s Radićem i Peternelom na čelu, s druge Domovinski pokret s infrastrukturom cijelom. Suludi potez i zato ta priča, ako i zaživi, bit će kratkog vijeka”, smatra Radić.

Rekao je i kako je vladajuća većina stabilna.

“Mi i u najcrnijem scenariju imamo dovoljan broj ruku u Saboru.”

Otkrio je i hoće li podržati HDZ-ovog predsjedničkog kandidata.

“Nemamo još odluku, imat ćemo tijekom rujna. Predsjedništvo novo će donijeti odluku o tome”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!