Kreće Euro euforija: Što očekuju hrvatski navijači?

Nogomet 14. lip 202406:46 0 komentara

Hrvatska u niskom startu - kreće Euro euforija. Podižu se pozornice i navijačke zone za javno gledanje europskog prvenstva. Vade se navijački rekviziti, čiste se roštilji, hlade se pića.

Nikola je našoj reporterki Tei Mihanović rekao: “Obučem hrvatski dres i stavim pivo – kao reklama!”

U navijačkom raspoloženju je i Vanja: “Normalno da ću gledati, nego šta! Još će se peći i roštilj. Bez toga ne ide!”, rekla je.

Ne ide ni bez visokih očekivanja. Velika je vjera u kvalitetu naše momčadi.

“Mogu reći da bi ovaj put mogli dobro proći. Imamo mi dobre igrače. Nema te momčadi na svijetu kojoj se naši ne bi mogli suprotstaviti”, rekao nam je jedan Zagrepčanin.

Smiješi li nam se medalja?

Ni nakon dvije svjetske medalje zaredom, kladionice nam ne daju velike šanse. Predviđanja su – prolazimo skupinu, pa napuštamo natjecanje u osmini finala.

“Minimalno medalja mora biti. Očekujem medalju. Kladionice su nas oduvijek potcjenjivale tako da vjerujem da će to biti dodatan motiv”, optimističan je Dino.

Malo manje hvale za našu ekipu ima Charles: “Naravno da ću gledati. Ja sam Englez. Nogomet se vraća kući! – A što mislite o hrvatskoj reprezentaciji? – Jako dobra. Ne dobra koliko Engleska, ali i dalje su dobri. Luka Modrić je legenda. Dobar igrač, vrlo dobar igrač.”

U niskom su startu i milijuni izbornika.

“Najbolje bi pasalo koliko sam čuo Španjolce neriješeno. 1-1, 2-2, 0-0. Paše i njima, paše nama.

Hrvati u Berlinu garantiraju feštu

I za sve one koji nisu uspjeli doći do ulaznice, zagarantirana je dobra fešta u Berlinu. Očekuje se gotovo 100.000 hrvatskih navijača. Utakmice u Njemačkoj za našu bi reprezentaciju mogle biti kao igra na domaćem terenu.

Dok nogometaši odrađuju posljednje treninge pred prvenstvo zagrijavaju se i hrvatski ugostitelji u Berlinu. Ivan Kolar organizira veliku feštu za sve Hrvate i ostale ljubitelje nogometa:

“Dobro druženje s našim Hrvatima iz cijelog svijeta koji će doći u Berlin za ove utakmice, pogotovo ova prva utakmica u subotu koja će biti veliki spektakl. Otprilike 100.000 Hrvata će doći u Berlin, znači očekujemo baš dobru feštu!”

Navijačko ludilo u svojim lokalima u Berlinu pripremaju i Damir i Anđela:

“Ja sam zadužen za tu feštu, malo da naše navijače, to jest, naše Hrvate, da im dam potporu i malo ambicije za navijanje.

Ako pobijedimo mislim da će biti fešta do ranih jutarnjih sati”, kaže Damir Kožarić, a Anđela Mišović najavljuje:

“Ovdje će biti televizori i muzika uživo da zajedno bodrimo Vatrene!

“Nema mjesta poniznosti”

Legendarni nogometni trener s preko 50 godina iskustva Ilija Lončarević kaže – nema mjesta poniznosti, hrvatska reprezentacija ima zašto biti samouvjerena.

“Mislim da izbornik ima ovog trenutka najbolju situaciju, bolju nego na svjetskom prvenstvu u Kataru jer je momčad starija. I Luka koji je najstariji je u sasvim dobrom stanju da se ne može reći da će mu godine ostaviti većeg traga nego što je bilo prije godinu i pol dana u Kataru”, rekao je nogometni trener.

Kao što je sam Modrić rekao – mijenjao bi sve individualne medalje za onu zlatnu s Hrvatskom. Sigurno se nada da će mu se želja ostvariti u Njemačkoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!