Milanović: Neću šutke gledati nepravdu koju trpe umirovljenici

Vijesti 20. srp 202414:58 0 komentara
Zoran Milanović održava govor
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović zahvalio je Stranci umirovljenika (SU) koja je najavila da će ga, kao i prije pet godina, podržati na izborima te poručio kako neće šutke gledati nepravdu koju trpe umirovljenici.

Potvrdio je da je razgovarao sa Lazarom Grujićem, predsjednikom SU, koji mu je, ističe, argumentirano govorio o teškom položaju i svakodnevici hrvatskih umirovljenika.

“Njegove riječi samo su učvrstile moj stav kako su baš umirovljenici najviše pogođeni inflacijom i nepravdom koju danas imamo u Hrvatskoj”, naglasio je predsjednik Republike.

Istaknuo je kako hrvatski umirovljenici ni najmanje nisu osjetili efekte gospodarskog rasta kojima se godinama hvali vlast, te kako je među 20 posto najsiromašnijih hrvatskih građana najviše upravo umirovljenika.

“To je poražavajuće za hrvatsko društvo, neprihvatljivo i mora se promijeniti jer umirovljenici su dali Hrvatskoj neusporedivo više od onog što im Hrvatska danas vraća. I o tome se mora govoriti, a ja sigurno neću šutke gledati tu nepravdu”, poručio je predsjednik Milanović.

Stranka umirovljenika (SU) izvijestila je ranije kako je obavila preliminarni razgovor sa predsjednikom Milanovićem, o podršci na skorim predsjedničkim izborima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!