Afera Mreža: Oštra reakcija Ministarstva na izjave o Medvedu

Vijesti 14. pro 202311:33 > 11:51 1 komentar
Matija Habljak/PIXSELL

Nakon što je novinar Mreže TV tijekom gostovanja na HRT-u, govoreći o aferi Mreža, spomenuo i ministra branitelja Tomu Medveda, oglasilo se Ministarstvo.

Ministarstvo u priopćenju “najoštrije demantira lažne, manipulatorske i neosnovane tvrdnje”.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“S ministrom Medvedom novinar je ostvario kontakt istražujući provedbu mjera hitne sanacije na Banovini te je tada upućen da objektivno i profesionalno izvijesti o temi o kojoj piše.

Ministar Medved mu je, kao i svim medijima, rekao kako je spreman na suradnju u smislu pružanja svih informacija koje su mu potrebne.

Ako je Marin Vlahović mislio i misli da netko ima veze s eventualnim koruptivnim radnjama u 2021. godini, zašto to govori tek sada i zašto tada nije prijavio nadležnim tijelima?

Kao što je i sam rekao u emisiji, nikakva sredstva mu nisu nuđena niti dana pa nam je nejasno što je htio postići svojim sinoćnjim nastupom.

Vezano uz njegove navode kako Ministarstvo hrvatskih branitelja financira ‘opskurne medije i tiskovine’, ističemo da Ministarstvo ne provodi nikakve oglašavačke kampanje ni projekte, niti na bilo koji način financira medije.

Jedino što smo u proteklih gotovo osam godina mandata ministra Medveda sponzorirali su prilozi i objave vezane uz Domovinski rat i u prigodama obilježavanja nekoliko obljetnica poput VRO Oluja i Bljesak te Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, kao i objave In memoriama u tim prigodama.

Svi podaci o financiranju medija godišnje se dostavljaju Agenciji za elektroničke medije, podliježu revizijskim procesima te nikada nijedna objava Ministarstva hrvatskih branitelja nije bila upitna ni sporna.

Stoga smatramo da su ovakve paušalne, neutemeljene i lažne tvrdnje plasirane isključivo s ciljem obmane javnosti i pokušaja stvaranja nepostojeće afere”, poručuju iz Ministarstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare