Bulj o nesreći u Sinju: “Tete su u suzama. Neke odgojiteljice nisu bile sposobne nastaviti raditi”

Vijesti 17. ruj 202411:49 0 komentara

U Sinju se jutros prije 7 sati i 50 minuta dogodila nesreća gdje je vozač školskog autobusa iskrcao djecu pa sletio u dvorište vrtića. Nasreću, nitko nije ozljeđen, a gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Miro Bulj javio se u N1 Studio uživo.

“Na sreću i uz pomoć Gospe izbjegnuta je tragedija. Svi su u šoku. Tete su u suzama. Neke odgojiteljice nisu bile sposobne nastaviti raditi. Ja mislim da je vrijeme da se zakonom ograniči prijevoz učenika kvalitetnijim autobusima. Vrtić nastavlja normalno raditi, a šteta se već sanira”, rekao je Bulj o nesreći koja se dogodila u Sinju.

O zabrani izložbe u Sinju

Bulj se osvrnuo i na zabranu izložbe “Susret na Tromeđi” Inije Herenčić koja se trebala održati početkom rujna u Galeriji Sikirica u Sinju, a koju je sufinanciralo Srpsko narodno vijeće.

“Ja nemam ništa protiv nacionalnih manjina. Ja živim s ljudima srpske nacionalnosti i s tim ljudima nemam nikakvih problema. Što se tiče Srpskog narodnog vijeća, podržavam riječi Ive Josipovića kada je rekao da je Srpsko narodno vijeće Milorad Pupovac pretvorio u etno business. Tada nitko nije reagirao. Dok sam ja gradonačelnik grada Sinja, Srpsko narodno vijeće neće financirati nikakav projekt u Sinju”, dodao je Bulj.

Nova saborska sezona

Bulj se osvrnuo i na novu saborsku sezonu rekavši da ima mnogo pitanja za Vladu i premijera Andreja Plenkovića.

“Imam bezbroj upita. Mogu ih pitati što je s nerentabilnom linijama, migrantskom krizom, porezom na nekretnine. Što se tiče poreza ja mislim da najprije Plenković treba “odškrinuti kesu” što je napunio uvođenjem eura koji je doveo do inflacije. Neka se oporezuje luksuz koji su stekli tajkuni i neka se dovede zakon o porijeklu imovine”, rekao je Bulj.

“Hrvatska je nesigurna država, od ilegalnih migranata do toga da mladi ne mogu doći do posla. Što se tiče demografskih mjera neka preuzmu model grada Sinja koji sam ja uveo gdje imamo više rođenih nego umrlih”, zaključio je Bulj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!