Moćni HDZ-ovac brani kćer: Snimka incidenta nije autentična. Premijer mi vjeruje

Vijesti 17. lis 202422:03 1 komentar
Nediljko Dujić
Davorin Visnjic/PIXSELL

Predsjednik uprave Hrvatski šuma Nediljko Dujić odgovorio je je li utjecao na policiju zbog svoje kćeri i srami li se cijelog događaja.

“Kategorički odbijam bilo kakve utjecaje, urgiranje, pozive, to je danas vrlo lako provjerljivo, znači u današnje doba, i uz ovu tehnologiju, vrlo je provjerljivo institucijama je li Nediljko Dujić nekoga zvao, je li se sastajao s nekim, je li utjecao na nekoga… Kategorički tvrdim da apsolutno niti sam utjecao, niti samo sudjelovao, jedino šta me zanima jest da institucije na kraju kažu istinu vezanu za sve ovo”, kazao je za Dnevnik Nove TV, a u nastavku donosimo što je odgovarao na postavljena pitanja.

Bili ste u prostorijama Policijske uprave Šibensko-kninske, zašto?

“Volio bih da nisam trebao biti. Supruga i ja smo bili, dobili smo dva prijeteća pisma i došli smo to prijaviti. U njima se navodi da će nas likvidirati i istrijebiti, da će mi se srušiti kuća, da će mi se bombe baciti, evo prvi put to govorim.”

A je li vam neugodno zbog one “dernjave” tijekom požara?

“Odmah sam se ispričao hrvatskoj javnosti, moja kćer se ispričala javnosti, sigurno da takav način komunikacije nije primjeren, i to smo rekli u našoj ispričnici, i vjerujem da se to više nikad… ali uzmimo u kontekst okolnosti, ne želim braniti, neprimjereno je, ali u kontekstu događaja ta dva dana požara koji je bio u dvorištu, svi ljudi ne reagiraju na isti način.”

Odbačena je kaznena prijava protiv kćerke, špekulacije se pojavljuju da je i zbog toga što je druga kćerka zaposlena na šibenskom ODO-u, što kažete na to?

“To apsolutno ne može biti točno. Istina je da moja druga kćerka radi tamo, ali na građanskom odjelu. Ničim nije mogla, niti je utjecala na ishod te prijave. Mi bismo čak voljeli da se to nije odlučivalo na šibenskom, naš je interes i dobro je da je državni odvjetnik prebacio, da se otkloni sumnja, ako postoji odgovornost, odgovarat će oni koji je počinio eventualno djelo. Ali da se apsolutno otkloni bilo kakva sumnja da je netko nešto napravio da bi pomoga’ bilo komu. Moja kći nije pokušala pregaziti policajku, a snimke koje se vrte po medijima nisu snimke situacije o kojoj se piše. To je druga lokacija, drugo vrijeme i nema nikakve veze sa situacijom iz navodne prijave.”

Od tog požara, koji je bio ovoga ljeta, pojavljuju se razne afere u medijima, od kupnje stana do kćerkinog školovanja. Jeste li u ijednom trenutku pomislili da biste trebali dati ostavku?

“Ne vidim nijedan razlog zašto bih trebao dati ostavku jer sve teme koje su se pojavile na kraju imaju epilog da tu nema nikakvih djela koja bi se kršila sa Zakonom. Ako se pojavi bilo koje djelo koje se kosi sa Zakonom, sigurno da mi neće nitko davati nalog ili sugerirati da više obnašam ovu funkciju. Sva ta potencijalna djela koja su se pojavljivala stara su preko 30 godina, nema ni prekršajne ni kaznene odgovornosti. Predsjednik sam Uprave Hrvatskih šuma, da nisam mislim da se takve stvari nikad ne bi pojavile u javnosti.”

Osim te funkcije, istaknuti ste HDZ-ovac, jeste li o svemu morali razgovarati s premijerom Andrejem Plenkovićem?

“Ponosan sam što sam u HDZ-u, što sam osnivao HDZ, što sam 35 godina u ovoj stranci i ostat ću i dalje u njoj. Premijer i svi nadležni znaju da nema nikakvih potencijalnih situacija koje bi mogle ići u smjeru bilo kakve odgovornosti. Čist sam pred zakonom.”

Premijer vam vjeruje?

“Ne vidim niti jedan razlog zašto mi ne bi vjerovao.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare