Muškarac izvadio plemenite periske iz mora kod Pašmana, intervenirala policija

Vijesti 31. srp 202411:05 1 komentar
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Tri primjerka strogo zaštićene školjke periske policija je u utorak poslijepodne pronašla na plovilu kojim je, u uvali Ždrelac kod otoka Pašmana, upravljao hrvatski državljanin (55) za kojeg je utvrđeno da je periske izvadio iz mora, uhićen je i odveden u policiju.

Muškarac je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Pronađene školjke su mu oduzete, priopćila je u srijedu Policijska uprava zadarska.

Protiv muškarca slijedi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Uništavanje zaštićenih dijelova prirode, iz domene kaznenih djela protiv okoliša.

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar postupali su po zaprimljenoj dojavi te u uvali Ždrelac zatekli plovilo na kojem su uočili tri jedinke strogo zaštićene školjke periske.

Utvrđeno je da je plovilom upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin koji je prethodno iz mora izvadio jedinke plemenitih periski.

Policija podsjeća građane i turiste da je periska (pinna nobilis) strogo zaštićena školjka te je njeno vađenje i posjedovanje zabranjeno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare