MVEP: Nemamo saznanja da se uhićenje “hrvatskog špijuna” u Beogradu uopće dogodilo

Vijesti 26. kol 202410:25 0 komentara
Slavko Midzor / Pixsell

Ministarstvo vanjskih i europski poslova nema saznanja da se uhićenje „hrvatskog špijuna” o kojem u ponedjeljak pišu srbijanski mediji „uistinu dogodilo”. 

„Nemamo nikakvih saznanja o navedenoj temi, niti da se takav događaj uistinu dogodio”, rečeno je iz MVEP-a na upit Hine o tvrdnjama srbijanskih medija

Oni u ponedjeljak pišu kako je na području Beograda rano ujutro Sigurnosno-informativna agencija (BIA) u suradnji s drugim nadležnim državnim tijelima uhitila osobu opisanu kao  “hrvatski špijun”.

BIA je “provela kontraobavještajnu operaciju na planu uhićenja hrvatskog špijuna”, prenose beogradske Novosti.

Dodaju da je akcija rezultat “višemjesečnog operativnog rada BIA-e i nastavak suzbijanja špijunskog i destruktivno-subverzivnog djelovanja hrvatske obaveštajno-sigurnosne službe SOA-e”.

Navodno uhićenje događa se dan nakon što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu objavio da se sastao s odvjetnikom Nemanjom Berićem kojeg su hrvatske vlasti uhitile zbog snimke s pročetničkim srpskim pjevačem Bajom Malim Knindžom, ili u Vučićevoj verziji „samo zato što je Srbin”.

„Obećao sam Nemanji i njegovoj supruzi Jani da ćemo na neki od sljedećih koncerata Baje Malog Knindže ići zajedno”, napisao je Vučić u nedjelju o glazbeniku koji slavi ratne zločine.

Srbijanski mediji u ponedjeljak prenose i kako je srbijanska policija u nedjelju navečer na granici privela hrvatsku pjevačicu Severinu zbog “spornih izjava” u medijima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!