Načelnik Murtera koji je trošio novac općine u bordelu u Austriji na slobodi

Vijesti 16. ožu 202308:33 0 komentara
Dusko Jaramaz / Pixsell

Murterski načelnik Tonči Turčinov jučer je pušten iz pritvora i snimljen u Murteru ispred općine.

Turčinov je iz pritvora izašao dan prije krajnjeg roka jer je istražni sudac već ispitao svih 20 svjedoka. Fotografi Pixsella snimili su Turčinova dok je bacao smeće i bio ispred zgrade općine Murter-Kornati. Postupak protiv Turčinova se nastavlja te će on presudu čeka na slobodi.

Trošio javni novac u austrijskom bordelu

Podsjetimo, Uskok je nakon policijske prijave pokrenuo istragu i zatražio pritvor za Turčinova, uhićenog zbog navodnih nezakonitosti kojima je Općinu Murter – Kornati oštetio za najmanje 60.000 eura.

Tužiteljstvo je ranije izvijestilo kako sumnja na to da je Turčinov od početka 2018. do sredine 2022. općinski novac koristio u privatne svrhe, odnosno za plaćanje troškova putovanja te drugih usluga i troškova u Hrvatskoj i inozemstvu. Turčinov je u bordelu u Austriji u travnju 2019. plaćao službenom karticom Općine Murter, otkrio je Telegram. Potrošio je 1560 proračunskih eura u austrijskom klubu La Cocotte.

Tvrdio je da je karticu u klubu upotrijebio pogreškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Telegramu je hotel osporio autentičnost računa pa je portal objavio kako je Turčinov lažirao račun za troškove u hotelu kako bi zataškao troškove bordela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!