Nevena Rendeli Vejzović podsjetila na početke Weekend Media Festivala

Vijesti 19. ruj 202422:17 0 komentara
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Jedna od organizatorica Weekend media festivala u Rovinju Nevena Rendeli Vejzović razgovarala je s našim Igorom Bobićem o tome što posjetioci mogu očekivati od ovogodišnjeg 17. izdanja.

Kao i inače, i ove godine Weekend media festival kreće s partyjem otvorenja, a službeni program kreće u petak u 11 sati.

“Istovremeno se odvija HR Weekend i AI Weekend. Ove godine Weekend će se održavati na devet pozornica, dolazi više od 220 predavača i panelista iz gotovo cijeloga svijeta. Očekujemo oko pet do šest tisuća ljudi”, rekla je Rendeli Vejzović.

N1 obilježava 10 godina te će također imati svoj panel na Weekend media festivalu.

“Jako se veselimo tom panelu i jako nam je drago da je N1 odabrao Weekend da obilježi svoju godišnjicu. Još više se veselimo što će na panelu biti i CNN-ova novinarka Melissa Bell koja će govoriti koliko je novinarstvo baš danas važno. Što se tiče medijskih tema, ovo će biti jedna od najzanimljivijih”, poručila je.

“Bit će i tema poput ‘Gdje novinari griješe?’, zatim format newsa – kako će se promijeniti u doba novih tehnologija? Gledaju li nove generacije televiziju u zadano vrijeme, ili prate sve vijesti preko TikToka ili nekih drugih društvenih mreža?”, dodaje je Vejzović Rendeli.

N1

Ističe kako je Weekend Media Festival oduvijek bio mjesto susreta i nada se da će svi ljudi koji dolaze odnijeti inspiraciju kući kako djelovati u današnjem medijskom ili poslovnom svijetu.

“Upravo svi ti poslovi koji su se dogodili ili koji su barem započeli ovdje, mi njima svjedočimo u našim današnjim medijima u cijeloj regiji. Tu su se predstavljale i nove televizije, i novi printevi, novi webovi… Dovoljno je spomenuti da smo na jednim od prvih vikenda razgovarali jednoj novoj društvenoj mreži – Facebook, tada novoj, a 17 godina nakon možemo razgovarati je li Facebook mrtav i što je danas popularno”, kazala je Rendeli Vejzović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!