Vlada imenovala nove državne tajnike

Vijesti 17. srp 202419:51 0 komentara
Andrej Plenković
Zeljko Hladika/PIXSELL

Hrvatska Vlada u srijedu je, na zatvorenom dijelu sjednice, imenovala nove državne tajnike te potvrdila neke stare, a 'odradila' je i kadrovska rješenja koja se odnose na samu Vladu.

Razriješeni su te ponovno imenovani predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić, zamjenik predstojnika Tomislav Leko i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Ivona Ferenčić razriješena je te ponovno imenovana glavnom tajnicom Vlade, a Ivana Penić zamjenicom glavne tajnice.

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova razriješeni su te ponovno imenovani državni tajnici Andreja Metelko-Zgombić, Frano Matušić i Zdenko Lucić.

Tereziji Gras dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za Europu u tom Ministarstvu, do imenovanja ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Irena Petrijevčanin, Žarko Katić i Terezija Gras razriješeni su državni tajnici u Ministarstvu unutarnjih poslova.  Petrijevčanin je ponovno, a Tomislav Bilandžić i Nevenka Đurić su novo imenovani državni tajnici u tom ministarstvu.

Jakop razriješen na osobni zahtjev

Branko Hrg razriješen je te ponovno imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu obrane. U istom ministarstvu, na osobni zahtjev razriješen je Zdravko Jakop, a Darko Matanović imenovan je državnim tajnikom.

U Ministarstvu financija razriješeni su te ponovno imenovani državni tajnici Stipe Župan, Tereza Rogić Lugarić i Davor Zoričić.

Razriješeni su državni tajnici bivšeg Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić te, na osobni zahtjev, Hrvoje Bujanović.

Milatić, Vedran Špehar i Goran Romek imenovani su državnim tajnicima u Ministarstvu gospodarstva.

U Ministarstvu zaštite okoliša i zelene tranzicije razriješen je državni tajnik Mile Horvat, a novim državnim tajnicima imenovani su Anja Bagarić i Željko Vuković.

Razriješeni su državni tajnici bivšeg Ministarstva pravosuđa i uprave Vedrana Šimundža-Nikolić, Juro Martinović i Sanjin Rukavina.

Šimundža-Nikolić, Rukavina, Ivan Crnčec i Fadila Bahović imenovani su državnim tajnicima u Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije.

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih razriješeni su državni tajnici Stipe Mamić i Iva Ivanković, koji su ponovno imenovani državnim tajnicima u istom ministarstvu.

Na osobni zahtjev razmiješen je Ivica Šušak, a Zrinka Mužinić-Bikić i Nikola Mrvac imenovani su državnim tajnicima u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih.

Krešimir Partl razriješen je i ponovno imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu kulture i medija. U tom ministarstvu razriješen je Ivica Poljičak, a Dražena Vrselja imenovana državnom tajnicom.

Žarko Tušek državni tajnik u Ministarstvu mora

U Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić razriješen je te ponovno imenovan državnim tajnikom. Razriješen je i državni tajnik Tomislav Družak, a imenovana Monika Udovičić.

Zrinka Raguž i Domagoj Mikulić razriješeni su te ponovno imenovani državnim tajnicima u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Također, u tom ministarstvu, razriješena je Spomenka Đurić, a Kristina Bilić imenovana državnom tajnicom.

Ivan Vidiš, Marija Pletikosa i Margareta Mađerić razriješeni su i ponovno imenovani državni tajnici u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u kojem je državnim tajnikom imenovan i Marinko Lukenda.

Razriješeni su državni tajnici bivšeg Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, Zdravko Tušek i Mladen Pavić. Oni su, kao i Marinko Beljo, imenovani državnim tajnicima u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Tomislav Mihotić i Josip Bilaver razriješeni su te ponovno imenovani državnim tajnicima u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. U tom ministarstvu razriješen je državni tajnik Alen Gospočić, a imenovan Žarko Tušek.

David Vlajčić imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine kao i Dunja Magaš, Željko Uhlir i Sanja Bošnjak koji su razriješeni te ponovno imenovani državnim tajnicima.

U Ministarstvu hrvatskih branitelja razriješeni su državni tajnici Špiro Janović, na osobni zahtjev, te Darko Nekić koji je ponovno imenovan na isto mjesto. Zlatan Bašić novi je državni tajnik u tom ministarstvu.

Tomislav Dulibić i Marija Bubaš, razriješeni su te ponovno imenovani državni tajnici u Ministarstvu zdravstva. Na osobni zahtjev razriješen je Silvio Bašić, a državnom tajnicom imenovana je Irena Hrstić.

Mikulić ponovno glavni državni inspektor

Nadalje, razriješeni su dosadašnji te imenovani novi državni dužnosnici koji upravljaju državnim upravnim organizacijama.

Tako je Ivan Bubić razriješen te ponovno imenovan državnim tajnikom u Središnjem državnom uredu za središnju javnu nabavu.

Zvonko Milas razriješen je i ponovno imenovan državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Slavko Tucaković razriješen je i ponovno imenovani glavni vatrogasni zapovjednik, a Andrija Mikulić glavni državni inspektor.

Antonio Šustić razriješen je te ponovno imenovan glavnim ravnateljem Državne geodetske uprave, a Ivan Güttler glavnim ravnateljem Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Ljiljana Kuterovac razriješena je te ponovno imenovana glavna ravnateljica Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, a Brankica Novosel glavna je ravnateljica Državnog zavoda za mjeriteljstvo.

S danom 30. lipnja 2024. godine, razriješena je ravnateljica Uprave za proračun i financije u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Melita Štrbić, a ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja te Uprave do imenovanja ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci, dano je državnoj službenici Snježani Bočkal.

Razriješen je dio članova Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje imenovanih kao predstavnika Gospodarsko-socijalnog vijeća. Tako su, zbog isteka mandata razriješeni Miroslav Venus, Milka Kosanović i Tajana Drakulić.

Venus i Drakulić ponovno su imenovani, a Mirela Gudan novoimenovana je članica Upravnog vijeća HZZO kao predstavnici Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Ivan Vidiš, Dražen Opalić i Antonija Šakić imenovani su predstavnicima hrvatske Vlade u tripartitnu radnu skupinu za razvoj i unaprjeđenje rada Gospodarsko-socijalnog vijeća.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!