Podgorički KIC pop hor ipak neće nastupiti na Korčuli

Vijesti 12. ruj 202419:19 0 komentara
Podgorički KIC pop hor ipak neće nastupiti na Korčuli
Pixabay / Ilustracija

Podgorički pop zbor KIC u dogovoru s Udrugom antifašista Korčule odgađa koncert "Bez dileme - antifašizam" najavljen za subotu, 14. rujna, povodom 80. obljetnice oslobođenja tog grada, kako tvrde, nisu na vrijeme osigurali dozvolu za rad.

Udruga antifašista Korčule već je pola godine u stalnoj komunikaciji s popularnim podgoričkim zborom, ali posljednjih dana intenzivno i s MUP-om Hrvatske u vezi tog ranije prijavljenog javnog događaja.

Voditeljica grupe Snežana Burzan Vuksanović kaže kako se pokazalo da i za neprofitne udruge i za nekomercijalne nastupe stranih državljana u Hrvatskoj, poput nastupa pop zbora KIC-a, trebaju prijave za rad, koje se ne mogu dobiti. u tako kratkom roku, unatoč svim naporima organizatora.

“Naravno, prema važećim zakonima, obavljanje poslova bez radne dozvole može dovesti do novčanih kazni, zabrane ulaska u Hrvatsku i slično. To do sada nije bila praksa pa se očito radi o promjeni tumačenja”, Udruga antifašista Korčule navodi, kako je izvijestila Burzan Vuksanović, stoga je odlučeno da se koncert odgodi do daljnjeg, prenosi Euronews.

Udruga branitelja iz Čare tražila zabranu

Odluka o odgodi koncerta, pak, donesena je dan nakon što je Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Čare napisala pismo u kojem su tražili da KIC Hor Pop ne nastupi na spomenutoj manifestaciji, jer, kako su naveli, nastup zbora iz “zemlja iz koje je vojska koja je zajedno s vojskom iz Srbije napala 1991. godine”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!