Požar kod Solina još uvijek aktivan, gase ga dva kanadera

Vijesti 12. kol 202408:14 0 komentara
Fran Rubil

Požar je planuo u nedjelju poslijepodne kod Rupotina iznad Solina. Tijekom noći ga je gasilo oko 150 vatrogasaca sa 48 vozila.

Iz Vodovoda i kanalizacija Split (VIK) obavijestili su potrošače na području Solina da su zbog požara na predjelu Rupotine i iznimne potrebe za vodom mogući prekidi vodoopskrbe. Zapovjednik Vatrogasne zajednice županije Splitsko-dalmatinske Ivan Kovačević za Dalmaciju Danas je jutros rekao da se na požarištu radilo cijelu noć.

“Što se tiče ovoga dijela Rupotine zadovoljni smo. Radilo se cijelu noć, rubovi su dobro odrađeni međutim onaj dio što je prešao preko grede u Konjskome još je uvijek aktivan i to je jedino što je sada aktivno. Trenutno ga još ne možemo rješavati. Vidjet ćemo kada dođu zračne snage. Pokušat ćemo s dronom snimiti situaciju, tamo nema puta, nema ničega, daleko je, ali ništa nije ugroženo”, rekao je Kovačević i dodao da su na terenu ostavili 130 vatrogasaca i 40 vozila te da će tijekom jutra nešto od snaga i raspustiti. Izgorjelo je oko 50 hektara površine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!