Pronađen donor za 16-godišnjeg Damira oboljelog od leukemije, a on ima samo jednu želju

Vijesti 13. kol 202419:47 0 komentara
leukemija, hrvatska
Unsplash

Šesnaestogodišnji Vukovarac Damir Pejić koji boluje od leukemije izjavio je u utorak kako je sretan što je pronađen podudarni donor matičnih stanica u Njemačkoj na temelju europskog registra dobrovoljnih darivatelja.

“Jako sam sretan”

“Vjerojatno nisam ni svjestan svega toga, ali sigurno sam jako sretan što se sve konačno bliži kraju”, ispričao je Damir za RTL Danas prve dojmove nakon vijesti da je pronađen donor.

Damir je rekao i kako mu je njegova liječnica potvrdila “da je pronađen donor matičnih stanica, da ga ima u europskom registru.”

Već je jednom bolest pobijedio, ali nedavno mu se vratila i od tada se nalazi na Dječjoj onkologiji u Zagrebu.

Njegov slučaj ujedinio je Hrvatsku u borbi za pronalazak odgovarajućih matičnih stanica, a krv su mogli dati svi od 18 do 40 godina. U vukovarskom Domu zdravlja prikupljeno je 230 uzoraka, koji se šalju na tipizaciju u Zagreb. Svi koji su pristupili akciji bit će upisani i u registar Zaklade Ana Rukavina.

Ravnatelj vukovarskog Doma zdravlja Zvonimir Gvozdanović u izjavi za HRT  zahvalio je svim građanima Vukovara i okolice, kao i drugih mjesta, koji su se odazvali visoko humanoj akciji koju provodi Zaklada Ana Rukavina.

Iz hrvatskog registra Zaklade do sada je spašeno 180 oboljelih osoba

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!