Raspudić ne sumnja da će se Milanović opet kandidirati: Što bi drugo radio idućih pet godina?

Vijesti 26. lip 202411:58 1 komentar

Nezavisni zastupnik Nino Raspudić gostovao je u N1 Studiju uživo kod Ilije Radića gdje su razgovarali o inicijativi za osnivanje Povjerenstva o radu Stožera u vrijeme covida.

Raspudić je inicijativu napisao još dok je bio u klubu Mosta, a iako su se razišli, kaže kako i dalje dobro funkcioniraju u temama u kojima se slažu.

Što sve stoji u prijedlogu?

“Trebalo bi istražiti rad stožera i svih drugih odgovornih institucija za vrijeme koronakrize. Imamo opravdane sumnje da je tu bilo teškog kriminala. Indicija u tom smjeru je da je Vlada na samom početku donijela odluku da sva nabava opreme za borbu protiv korone ide pod oznakom tajno i mimo Zakona o javnoj nabavi i tako je ostalo tri godine.”

Kaže i kako su neki u tom razdoblju profitirali.

“Ovaj bizarni slučaj malca iz Varaždina koji je zaradio Lamborghini prodajući neke falš turske testove ili da su cvjećarnice dobivale unonsne informatičke poslove što nikad nije dobilo epilog. Tu je i famozna, skupa aplikacija koju nitko nije koristio.”

“Neracionalna kupnja cjepiva”

Raspudić je spomenuo i, kako kaže, preveliku dozu cjepiva koja je naručena.

“Naručeno je 19 milijuna doza cjepiva koje ćemo platiti. Pet je iskorišteno, 14 milijuna nije. Tko će odgovarati za tu neracionalnu kupnju cjepiva?”

Ako se osnuje istražno povjerenstvo, Raspudić je otkrio koga planira pozvati na saslušanje. “Članove stožera, pa čak i ljude iz medija”, govori.

Kaže da bi na saslušanje pozvao i premijera Andreja Plenkovića. “On je rukovodio cijelom pričom. Prvih 10 mjeseci stožer nije podnio izvješće Saboru koji je zakonodavac.”

“Pupovac je čudo, fenomen”

Raspudić se osvrnuo na izbor Milorada Pupovca za predsjednika Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine.

“Domovinski pokret kao politički faktor ne postoji. Nikad i nije. To je bio samo biznis projekt. Ta suradnja ne zapinje, ona ide glatko. Samo u nekim kritičkim točkama uskače im SDP i Možemo. Naprimjer kod ovog bizarnog izbora Milorada Pupovca na čelo Odbora za ljudska prava. Čovjek je čudo, fenomen. On je istovremeno i vlast i oporba. Dvostruki čovjek u jednom tijelu.”

Predsjednički izbori

Raspudić ne sumnja da će se predsjednik Zoran Milanović ponovno kandidirati za predsjednika. “Što bi drugo radio idućih pet godina.”

Za suprugu Mariju Selak Raspudić kaže da bi bila izvrsna predsjednica.

“Hrvatskoj je potrebna promjena. Nažalost duopol SDP-HDZ 34 godine nakon što gledamo isti film jača. Rezultati izbora za Europski parlament pokazali su da su SDP i HDZ zajedno u zbroju dobili puno više nego prije pet godina i to je tragično. Umjesto da se javljaju druge opcije. Dobro bi nam došla predsjednica koja nije ni HDZ ni SDP”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare