Sabor raspisao poziv za vanjske članove svojih odbora

Vijesti 04. ruj 202411:02 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove pozvao je u srijedu stručne institucije i stručne udruge, udruge civilnog društva i pojedince da predlože vanjske članove 24 saborska odbora, a pozvao je i na kandidiranje šest vanjskih članova Antikorupcijskog vijeća.

Rok za podnošenje prijedloga je 15 dana.

Ukupno se traže 122 vanjska člana, najviše – devet u Odbor za lokalnu samoupravu, po šest u odbore za Ustav, za zakonodavstvo, za europske poslove, za vanjsku politiku, za obranu, za financije i državni proračun, za gospodarstvo, za pravosuđe, za zdravstvo, za obrazovanje, te za medije.

Šest vanjskih članova traži se i u Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, tzv. Antikorupcijsko vijeće, koje u novom sazivu, umjesto Mostova Nikole Grmoje vodi SDP-ova Mirela Ahmetović. Ti se članovi imenuju iz reda poslodavaca, sindikata, nevladinih udruga koje se bave problemom korupcije, predstavnika akademske zajednice, stručnjaka i predstavnika medija.

Pet vanjskih članova traži se u Odbor za pomorstvo, a po četiri u odbore za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, za rad, te za Hrvate izvan Hrvatske.

Po tri vanjska člana traže se u osam odbora: za turizam, za obitelj, za ratne veterane, za prostorno uređenje, za zaštitu okoliša, za poljoprivredu, za regionalni razvoj te za ravnopravnost spolova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!