SDP se oglasio o tragediji na Malom Lošinju i prozvao Butkovića

Vijesti 12. kol 202415:37 0 komentara
trajekt, jadrolinija, more, ljeto, turizam, turisti, putovanje,
N1/Zoran Pehar, Ilustracija

SDP se nakon tragedije u kojoj je život izgubilo troje pomoraca Jadrolinije oglasio na svojoj Facebook stranici osudivši izostanak pravovremene reakcije ministra prometa Olega Butkovića.

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci izvijestili su da je očevidom u malološinjskoj luci gdje su u nedjelju poginula tri Jadrolinijina pomorca utvrđeno da je do nesreće došlo uslijed pada rampe broda, navodeći da će izdati sve naloge za utvrđivanje okolnosti nesreće.

“Mornari, posada i ostali zaposlenici Jadrolinije svakodnevno rade težak posao, pogotovo u ljetnom periodu, kako bi bili na raspolaganju putnicima na trajektima duž cijele naše obale, i to u veoma teškim uvjetima, na starim brodovima koji često ne udovoljavaju ni suvremenim potrebama ni lučkoj infrastrukturi.

“Od srpnja čekamo odgovor na pitanje Ivane Marković”

Nakon nekoliko nemilih događaja u posljednje vrijeme, ključno je vratiti povjerenje ljudi i da Jadrolinija konačno otvoreno progovori o izazovima u svom radu. Važno je da odgovorni brzo i transparentno utvrde razloge tragedije u luci Mali Lošinj kako bismo bili sigurni da se tako nešto više neće ponoviti.

Očekujemo odgovor na zastupničko pitanje koje je Ivana Marković (Gradonačelnica Grada Supetra) uputila ministru Olegu Butkoviću u srpnju, a koje se odnosi na stanje u Jadroliniji te će, kako je tad i najavila, kao potpredsjednica Odbora za promet tražiti da se o tome raspravi na sjednici nadležnog Odbora”, napisali su na svojim stranicama.

Neslužbeno – riječ o ljudskoj pogrešci

U medijima se prenose neslužbene informacije o uzrocima nesreće, da je riječ o ljudskoj pogrešci te da rampa, kada je pala na članove posade, nije bila osigurana zaštitnim klinom.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Jadrolinije u nedjelju su iskazali su žaljenje zbog strašne nesreće i sućut obiteljima preminulih osoba te nadu u oporavak ozlijeđenog člana posade. Duboku i iskrenu sućut obiteljima poginulih i svim pomorcima Jadrolinije uputio je i Sindikat pomoraca Hrvatske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!