VIDEO / Predsjednički kandidati se oglasili o Thompsonovom koncertu

Vijesti 10. kol 202418:47 0 komentara

Marija Selak Raspudić i Dragan Primorac, suparnici u predsjedničkoj utrci, oboje su u subotu došli u Metković gdje je počeo 27. Maraton lađa na Neretvi.

Oboje su na upit novinara podijelili svoja mišljenja o nedavnom Thompsonovom koncertu u Imotskom gdje su se orile ustaške pjesme, a bilo je i fašističkih pozdrava.

Primorac poručuje kako moderna Hrvatska nema nikakve veze sa ustaštvom.

“Ono što je vezano za Domovinski rat je svetinja. S druge strane, imamo vrlo jasno definirane zakone koje trebamo poštivati. Ja uvijek ističem: kad političari krenu tumačiti zakone, idemo prema anarhiji. S druge strane, 20 tisuća ljudi optužiti da su oni napravili nešto što smatramo ustaštvom je katastrofa”, izjavio je Primorac.

Selak Raspudić je istaknula da imamo Ustav koji naglašava kako je Hrvatska nastala.

“Ja sam integralno antitotalitarist, što znači da osuđujem sve totalitarne režime, a mi danas imamo demokratsku Hrvatsku koja je višestranačka i koja je najbolja Hrvatska koju imamo. I ne vjerujem da je u svijesti onih koji su bili u Imotskome ikoja druga Hrvatska bolja od Hrvatske koju danas imamo – koja se bazira na demokraciji i na višestranačju”, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!