Šipić: Useljenička politika je prioritet, mnoge generacije nisu dočekale ovaj san…

Vijesti 09. srp 202415:37 2 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Ravnatelj Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" Željko Holjevac i ministar demografije i useljeništva Republike Hrvatske Ivan Šipić potpisali su sporazum o suradnji radi provedbe zajedničkih projekata vezanih za demografsku politiku i politiku useljeništva, nakon čega je DP-ov ministar dao izjavu za medije.

Kaže da se cijeli svijet suočava s demografskim izazovima. “Nije samo pad stanovnika u Hrvatskoj nego i na razini Europe. Svi se suočavamo s izazovima, na koji način odgovoriti negativnim trendovima. Neke procese kao i da je teško zaustaviti, po pitanju integracija i migracija”, kazao je Šipić.

“Useljenička politika je prioritet prioriteta, usko je vezano uz opstanak hrvatskog naroda na ovim prostorima”, dodao je ministar.

“Ovakvi sporazumi nam daju za pravo da nećemo biti sami u procesu traženja zahtjevnih odgovora na zahtjevna pitanja, na koji način zaustaviti trendove i ponuditi kvalitetna rješenja za ljude koji se žele vratiti”, naglasio je Šipić.

“Mnoge generacije nisu dočekale ovaj san da mogu potražiti put povratka. Ministarstvo stoji pred velikim izazovom, svjestan sam odgovornosti i problema”, rekao je dodajući da to nije jednostavan zadatak.

Što se tiče jednokratne pomoći, poručio je da ona ostaje na snazi te da je želi i “podebljati”. Ističe da su velika očekivanja od ovog ministarstva, a da su najveći problemi administrativne naravi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare