Splitsko Gradsko vijeće prihvatilo odluku o pozajmici od 15 milijuna eura za Žnjan

Vijesti 15. srp 202420:57 0 komentara
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Splitsko Gradsko vijeće u ponedjeljak je prihvatilo odluku po kojoj će Grad Split dati kratkoročnu pozajmicu od 15 milijuna eura tvrtki Žnjan kako bi se nastavili radovi na uređenju žnjanskog platoa.

Za takvu odluku glasovalo je 18 vijećnika, dok ih je devet bilo suzdržano.

Glasovanju za prihvaćanje odluke o dodjeljivanju 15 milijuna eura pozajmice tvrtki Žnjan prethodila je rasprava u kojoj je gradonačelnik Ivica Puljak branio takav prijedlog, dok su vijećnici oporbe – iz HDZ-a i Hrvatske građanske stranke – kritizirali taj prijedlog ponavljajući da je protuzakonit jer nije ishođeno odobrenje Nadzornog odbora tvrtke Žnjan.

“Grad Split financijski dobro stoji i i moći će izdvojiti do 15 milijuna eura kako bi s nastavili radovi na obnovi platoa Žnjan”, rekao je gradonačelnik Puljak.

Ustvrdio je da će iznos do 15 milijuna eura povremeno iz  Grada usmjeravati u tvrtku Žnjan u iduću godinu dana na koliko je odlučeno da traje ta pozajmica.

Kaže i da izdvajanje te pozajmice za potrebe tvrtke Žnjan neće ugrozi druge projekte u Splitu jer, kako je rekao, Grad ima dovoljno tekućih novčanih sredstava.

Također, najavio je da će se Grad Split prijaviti na natječaj za novčana sredstva iz ITU mehanizma gdje će dobiti 16 milijuna eura za uređenje žnjanskog platoa.

Dodao je da se uskoro očekuje i 22 milijuna eura za radove obnove Žnjana iz Europske investicijske banke, a prijavit će se i za dobivanje povoljnog kredita.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!