Stanje u Podgori povoljnije, voda se povukla s ulica i iz kuća

Vijesti 05. lis 202421:01 0 komentara
Poplava u Podgori
Matko Begovic/PIXSELL

Stanje u Podgori povoljnije je i voda se povukla s ulica i iz većine kuća u koje je bila ušla te nema potrebe za evakuacijom stanovništva, izvijestili su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgora.

“Tijekom poslijepodneva, dok je voda plavila ulice i kuće, na terenu je bilo angažirano pedesetak vatrogasaca s makarske rivijere, a dio njih ostao je i večeras u Podgori uklanjajući s ulica odrone zemlje i slomljena stabla”, rekli su Hini u DVD-u Podgora.

Vatrogasci su također pročistili potoke na podgorskom području tako da bi voda mogla protjecati kroz njih ne izlijevajući se na ulice i u kuće Podgorana, kazali su podgorski vatrogasci. Jaki pljusak koji je u subotu poslijepodne pao na području Podgore, istočno od Makarske , izazvao je izlijevanje potoka na ulice, a voda je ušla i u veći broj kuća i zgrada,

Kiša koja se pretvorila u dugotrajni i snažni pljusak napunila je potoke, a voda se potom izlila na ulice te ušla u veći broj kuća i stambenih objekata. Palo je 140 litara kiše po metru četvornom. Nitko nije ozlijeđen.

Tijekom poslijepodneva, načelnica Općine Podgora Petra Radić, putem društvenih mreža, pozvala je mještane da premjeste vrijedne stvari na povišena mjesta te da pripreme pitku vodu jer će nakon poplave voda možda biti zagađena te da tijekom poplave ne piju vodu iz vodovoda, bunara i drugih izvora.

“Ako ste zatočeni u vašoj kući zbog poplave, pokušajte se uzvisiti što je više moguće, isključite glavne izvore struje, plina i vode”, poručila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!