Stigao odgovor hotela u Malom Lošinju: “Imamo kliconoše među zaposlenicima”

Vijesti 14. kol 202416:32 0 komentara
Salmonella u Hotelu Vespera na Malom Lošinju
Goran Kovacic/PIXSELL

Nastavni zavod za javno zdravstvo u suradnji s Državnim inspektoratom prati sve mjere u hotelu, a mi postupamo u skladu s njihovim uputama, navode iz hotela.

Čekaju se rezultati testova

Od oko 60 zabilježenih slučajeva salmonele, njih 10 trenutno se nalazi u Primorsko-goranskoj županiji, a njih još petero je u Austriji i Sloveniji, potvrdio je Nastavni zavod za javno zdravstvo nakon što su se roditelji pobunili jer tvrde da su se njihova djeca zarazila salmonelom i E. coli nakon boravka u Family hotelu Vesper u Malom Lošinju.

Od 10 prijavljenih oboljelih, kod četvero je izolirana Salmonella, dok se za ostale čekaju rezultati. Roditelji su se u međuvremenu udružili te angažirali i odvjetnika, a za 24sata su u hotelu potvrdili kako su među zaposlenima pronašli kliconoše koji su udaljeni s posla.

“Nastavno na upite o izvoru zaraze i mjerama koje se poduzimaju, želimo vas obavijestiti da je sve još uvijek pod istragom i nadzorom. Trenutno čekamo rezultate dodatnih uzoraka. Činjenica je da imamo potvrđeno kliconoštvo među zaposlenicima, te su oni preventivno udaljeni sa svojih radnih mjesta. Provodimo sve propisane mjere zaštite kako bismo osigurali sigurnost naših gostiju i zaposlenika, uključujući pojačanu dezinfekciju i stroge higijenske standarde. Hotel nastavlja raditi prema planu, uz visoku popunjenost. Nastavni zavod za javno zdravstvo u suradnji s Državnim inspektoratom prati sve mjere u hotelu, a mi postupamo u skladu s njihovim uputama”, navode iz hotela.

“Hotel Vespera je apsolutno siguran, trenutno u njemu boravi gotovo 900 gostiju i prema komentarima koje dobivamo njihovo je iskustvo krajnje pozitivno. Više puta smo isticali da nam je zdravlje gostiju i zaposlenika neupitno najvažnije te smo to i potvrdili svim preventivnim mjerama koje smo u kratkom roku poduzeli kako bi im osigurali maksimalnu sigurnost”, kažu iz tvrtke Lošinj Hotels&Villas (LH&V).

Svi roditelji koji su se bili javili napominju kako je veliki problem cijele situacije nedostatak komunikacije hotela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!