DORH se oglasio o napadu u centru Zagreba. Doznajemo što su napadači rekli nakon uhićenja

Crna kronika 27. kol 202415:41 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu potvrdilo je danas da su protiv dvojice 18-godišnjaka pokrenuli postupak zbog nakon napada na stranog radnika u središtu Zagreba. Potvrđeno je i da je dvojici određen istražni zatvor.

Napad se dogodio prošli tjedan, a mladići su još u subotu završili u istražnom zatvoru. Tužiteljstvo sada objavljuje nove detalje.

Ponižavanje i uvrede

Kažu da su se 18-godišnjaci 22. kolovoza u večernjim satima, dogovorili da napadnu dvojicu stranih državljana. Namjera im je bila dovesti ih u ponižavajući položaj zbog izrazite netrpeljivosti prema njima, navodi tužiteljstvo.

Sumnja se da su 18-godišnjaci zajedno s jednim maloljetnikom pretukli strane radnike. Zadali su im nogama i rukama udarce po glavi i tijelu.
Osim toga, prvi osumnjičenik je vrijeđao napadnutog stranog radnika zbog boje kože, dok mu je maloljetnik uzeo mobitel kada je ovaj rekao da će zvati policiju.

Negirali krivnju

N1 doznaje da su mladići u svojim obranama negirali krivnju uvjeravajući istražitelje da se incident dogodio slučajno. Tvrde da su bili pijani i da je, dok su se mimoilazili sa stranim radnicima, došlo do slučajnog kontakta rame o rame, nakon čega je sve eskaliralo.

Poriču i mržnju prema strancima, odnosno namjeru da ih dovedu u ponižavajući položaj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!