Stručnjakinja za odnose s javnošću: U mom poslu ne smijete izgovoriti laž, ona može imati velike posljedice

Vijesti 25. stu 202310:38 0 komentara

U Novom danu s našom Mašenkom Vukadinović je razgovarala Andrea Čović Vidović, programska direktorica KOMferencije, središnjeg i najvažnijeg strukovnog događanja Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Ove godine u Splitu od 30.11. do 2.12. okupit će se stručnjaci u odnosima s javnošću. Tematska okosnica je izvrsnost i uloga odnosa s javnošću u društveno poželjnim promjenama.

Direktorica je tom prilikom naglasila glavno pravilo u poslu odnosa s javnošću: “Osobiti naglasak ove godine stavili smo na istinu i ona je naša podtema. To možete prevesti i u autentičnost i ono da nikada ne smijete izgovoriti laž ako se bavite odnosima s javnošću, jer ona može imati jako loše posljedice.”

Zatim je izdvojila neka od važnijih ovogodišnjih predavanja, s naglaskom na ono profesora Dejana Verčiča: “Postoje potpuno novi koncepti kao što su PR influenceri i tu se onda postavlja pitanje moralnosti i otvara se pitanje istine. Zato zovemo Dejana Verčiča. Postoji cijeli niz stručnjaka koji se ovime bave, a profesor Verčič je jedan od međunarodno najcitiranijih stručnjaka. Potrebno je raditi i na teoriji odnosa s javnošću zbog svih izazova s kojima se praksa suočava”, kazala je.

Na konferenciji će gostovati stručnjaci iz Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, a poseban naglasak bit će stavljen na politiku, posebno na istraživanjima javnog mnijenja pred nadolazeće predsjedničke izbore. Ipsos će predstaviti svoju analizu o tome kako se ankete mogu manipulirati u negativne svrhe.

Osvrnula se i na predavanje profesora Ranka Rajovića: Umjetnost povezivanja: Kako kreativnost, empatija i komunikacija oblikuju našu svakodnevicu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!