Sud mu trajno oduzeo automobil: Bježao policiji, vozio bez vozačke, autu istekla registracija

Crna kronika 10. svi 202421:40 0 komentara
Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Vozač (25) koji je prije nekoliko mjeseci bježao policiji sada je ostao bez svog automobila. Pravomoćnom presudom izrečeno mu je i 20 dana zatvora, te još 3.330 eura novčane kazne.

Incident zbog kojeg je osuđen dogodio se 2. prosinca prošle godine. Nešto prije ponoći 25-godišnjak je automobilom marke Honda bez registracijskih oznaka bježao policajcima koji su ga pokušali zaustaviti u Zaprešiću.

Uporno nije želio stati

Nastavio je vožnju kroz Zaprešić, pa dalje kroz Brdovec i Prigorje Brdovečko prema općini Marija Gorica. Iznenada se zaustavio u Hrastinskoj ulici u mjestu Hrastina, gdje je pješice bježao dalje.

No, policajci su ga tada sustigli. Odbio je alkotest, kao i test na droge i lijekove.

Koje je prekršaje napravio?

Policajci su utvrdili da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno prije položenog vozačkog ispita i za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine jer je prikupio 12 negativnih prekršajnih bodova.

Osim toga, upravljao je automobilom kojem je istekla prometna dozvola i koji je odjavljen jer kao vlasnik nije sklopio ugovor o obaveznom osiguranju u prometu.

Tada je automobil vozaču privremeno oduzet.

Što je zaključio sud?

Policija od suda tražila da mu ga oduzme trajno budući da je njime počinio seriju prekršaja, te je postojala opasnost da bi njime mogao kršiti zakon.

“Pravomoćnošću sudske presude vozilo je oduzeto trajno i bez naknade u korist Republike Hrvatske, a ujedno presudom mu je izrečena i kazna zatvora od 20 dana te novčana kazna u iznosu od 3.330 eura”, doznaje se iz Policijske uprave zagrebačke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!