Tomašević: Herman je znao da ne dobiva račune i da koristi parking besplatno

Vijesti 06. ruj 202415:48 > 19:25 0 komentara

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević razgovarao je s našom Jelenom Bokun o reformi parkinga u Zagrebu.

Tomašević je podsjetio da danas na snagu stupa odluka koju je Gradska skupština donijela još krajem svibnja, a odnosi se na rezervirana parkirališna mjesta.

“Međutim, gdje god je signalizacija za rezervirana mjesta, ona i dalje vrijedi dok se ne ukloni. Mi smo imali rok da svi podnesu zahtjeve za produženje i da kažu hoće li pristati plaćati ili ne. Znamo da mnogi do sada nisu plaćali, ali to od sada pravno više neće biti moguće. Građani moraju poštivati signalizaciju za rezervirana parkirna mjesta sve dok ih mi ne uklonimo, a za to će nam trebati neko vrijeme”, kaže Tomašević.

Do kraja mjeseca će ukloniti oko 300 mjesta, a do kraja godine oko 500 mjesta, rekao je Tomašević.

Mnogi se čude kako je moguće da oko 90 posto korisnika nije plaćalo rezervirano parkirno mjesto.

“Ja se čudim da se građani čude. Znaju kakav smo nered našli – u apsolutno svakom segmentu Grada Zagreba”, izjavio je gradonačelnik.

Naveo je primjer u Veslačkoj ulici gdje su, kaže, oslobodili, 87 mjesta.

“NK Zagreb i Zagrebello su predali zahtjev 2010. – jedan dan su predali zahtjev, a već drugi dan su dobili rješenje da im se daje preko 100 mjesto da koriste besplatno i dano im je rješenje do kraja te godine, a nastavili su i dalje. To samo pokazuje da su to bile političke usluge. Taj nered s parkiranjem nisam kreairao, ali ću ga riješiti.”

“Herman je znao da ne dobiva račune”

Zastupnik Mislav Herman u četvrtak je rekao da su prestali dobivati račune 2014. godine pa ih zato nisu plaćali. “Zato je Skupština odnijela odluku u svibnju, da se ukinu sva takva rješenja. Pravno je upitno možemo li to retroaktivno naplatiti, ali moralna obveza plaćanja nečega što ste plaćali do 2014. i onda više ne plaćate 10 godina – naravno da postoji. Ne samo moralna nego i pravna. Osim toga, Herman koji je danas potpredsjednik Gradske skupštine je tada bio predsjednik Gradske skupštine. On je za vrijeme Bandića, kad je prestao dobivati račune, bio predsjednik skupštine. Naravno da je znao da ne dobiva račune i da koristi parkirno mjesto besplatno.”

Gradonačelnik poručuje da rezervirana parkirna mjesta iznose 560 eura mjesečno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!