Glavni vatrogasni zapovjednik objašnjava što raditi u slučaju požara i kada ne treba napuštati kuće

Vijesti 31. srp 202408:43 0 komentara
Ivo Cagalj/PIXSELL

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković javio su u program N1 televizije iz Divulja. 

“Kod Smokovića je požar pod kontrolom te je ugašen svaki plamen i ostalo je dežurstvo. Što se tiče skradinskog zaleđa, tijekom cijele noći su se vatrogasci borili s vatrom a ometao je i vjetar. No širenje požara je spriječeno i nije probilo cestu. Tijekom jutra tamo su upućena dva kanadera i dva air tractora”, rekao je.

“Bilo je i eksplozija”

“Što se tiče Tučepa, tijekom cijele noći je bila velika borba. Bilo je materijalna šteta, ali i eksplozija. U jednom trenutku je eksplodirala i plinska boca, no nema žrtava. Dio požara je otišao i u PP Biokovo. Vatrogasci iz Zagreba su se spremni priključiti u Tučepima“, dodao je.

“Važno je da je vjetar stao i to će doprinijeti bržem gašenju požara. Dva kanadera su u Tučepima i dva u skradinskom zaleđu uz dva air tractora”, istaknuo je.

Dao je i savjet ljudima. “Treba slušati upute vatrogasaca i pomoći im i pokazati puteve kako mogu doći do požara. Ne napuštati kuće ako nisu ugroženi jer nam mogu pomoći, i u slučaju evakuacije slušati upute vatrogasaca i policije”, rekao je Tucaković.

Dodao je kako opreme imaju dovoljno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!