U Kapinsko-zagorskoj županiji u rujnu očekuju rušenje objekata s crvenom oznakom

Vijesti 05. srp 202115:43 > 17:07 0 komentara
N1

U Krapinsko-zagorskoj županiji očekuju da će se u rujnu početi rušiti prvi objekti s crvenom oznakom koji su oštećeni u potresu 22. ožujka prošle godine, rečeno je nakon koordinacijskog sastanka u Svetom Križu Začretju.

Nakon petog koordinacijog sastanka predstavnika Krapinsko-zagorske županije, Grada Donje Stubice i općina Gornje Stubice i Marije Bistrice s predstavnicima Fonda za obnovu te Ministarstva graditeljstva, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar izvijestio je da im je to ministarstvo predalo 73 predmeta kojima je nedostajala određena dokumentacija. Dodao je da su 21 predmet dopunili, a 52 predmeta predat će do kraja sljedećeg tjedna.

“Ono što očekujem, a danas sam sigurniji da će se to dogoditi, da ćemo u rujnu početi rušiti prve objekte. S ovom dinamikom, ako ćemo ju svi zajedno poštivati, vjerujem da bi najkasnije početkom 11. mjeseca mogli biti srušeni svi objekti koji moraju biti srušeni na temelju crvene oznake, odnosno odluke o uklanjanju“, izjavio je župan Kolar.

Ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić rekao je da je ministarstvo dosad iz Krapinsko-zagorske županije primilo 134 zahtjeva, a taj fond devet privremenih odluka za koje su raspisali javnu nabavu. Raspisana je javna nabava i za jedan privremeni smještaj u Slanom Potoku u općini Gornjoj Stubici.

„Od privremenih odluka četiri se odnose na uklanjanje objekata, a ostale na obnovu objekata, ali su privremene, što znači da Fond ugovara ovlaštenu osobu koja provjerava konstrukciju zgrade i utvrđuje bruto površinu“, rekao je Vanđelić i dodao da ministarstvo donosi konačnu odluku.

Potvrdio je da bi uklanjanje tih četiriju kuća moglo biti početkom rujna.

Vanđelić je dodao da je u kooperaciji Ministarstva graditeljstva i Fonda za obnovu interni proces dostave pismena i koordinacije ubrzan između desetak i dvadesetak dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!