U Pašmanskom kanalu sudarili se trajekt i jahta, nema ozlijeđenih

Crna kronika 03. kol 202417:47 0 komentara
U Pašmanskom kanalu sudarili se trajekt i jahta, nema ozlijeđenih.
Pixabay/ilustracija

Nema ozlijeđenih niti onečišćenja mora u sinoćnjem sudaru trajekta i jahte u Pašmanskom kanalu, izvijestilo je u subotu Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Sinoć oko 22,15 sati zaprimljena je dojava o sudaru Jadrolinijina trajekta „Laslovo“ i putničkoga motornog broda „Lady Eleganza“, u vlasništvu domaće pravne osobe.

Jahta Lady Eleganza od 49 metara zabila se u krmu trajekta dok je prometovao na liniji Biograd – Tkon(Pašman), nedaleko od otočića Sv. Katarina.

Službenici Lučke kapetanije Zadar isplovili su prema mjestu nesreće, koja se dogodila u Pašmanskom kanalu, neposredno ispred luke Biograd na Moru.

Lučka kapetanija Zadar obavila je preliminarni očevid na brodu „Lady Eleganza“ te utvrdila da na brodu nema ozlijeđenih, a provjerom ukrcanih osoba ustanovljena je odsutnost zapovjednika.

Naloženo je dovođenje i ukrcaj zapovjednika te pristajanje u luci Biograd na Moru.

Očevidom su ustanovljena oštećenja trupa broda iznad razine mora, proboj pramčane oplate i deformacije rebara te je za oštećeni brod izrečena mjera zabrane plovidbe dok se ne saniraju oštećenja te izvrši pregled djelatnika Hrvatskog registra brodova i ponovi inspekcijski nadzor inspektora Lučke kapetanije Zadar.

Očevidom oštećenja na trajektu „Laslovo“ utvrđena je iskrivljena ograda i oštećenja na ostalim dijelovima palubne opreme.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!