Ubojica sa savskog nasipa pred sucem: Zašto je ubio ženu s kojom je bio u bliskom odnosu?

Crna kronika 08. svi 202412:25 0 komentara
Marko Prpic/PIXSELL

Muškarac osumnjičen da je na savskom nasipu ubio ženu s kojom je bio u bliskim odnosima, nakon uhićenja odlučio se braniti šutnjom. Tužiteljstvo za njega traži istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio kazneno djelo.

Policija je nakon kriminalističko istraživanja samo šturo potvrdila da je 48-godišnjak u zakonskom roku pritvoren, dok je kaznena prijava protiv njega podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Prijava za femicid

Na teret mu se, kako smo jučer javljali, stavlja teško ubojstvo ženske osobe, odnosno femicid. Kazneni zakon za to propisuje minimalnu kaznu od 10 godina zatvora.

Iako je još na nasipu tijekom policijskog očevida govorio da je ubio ženu nakon što ga je ona napala, osumnjičeni 48-godišnjak sada više nije iznosio obranu. Policajci su pronašli nož kojim je kazneno djelo počinjeno, državno odvjetništvo naložilo je obdukciju.

Iskazi svjedoka

“Tijelo preminule osobe prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi provođenja obdukcije”, priopćili su još jučer.

U nastavku istrage trebali bi biti ispitani svjedoci iz čijih iskaza će istražitelji složiti mozaik odnosa ovog muškarca i žene, te pokušati, ukoliko on ne odluči sam priznati zašto je počinio ubojstvo, rekonstruirati što je dovelo do ove tragedije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!