Vatrogasci imaju pune ruke posla: Požari oko Splita, Zadra, Šibenika…

Crna kronika 17. kol 202410:25 0 komentara
Angelos TZORTZINIS / AFP

Vatrogasci i dalje gase više požara koji su tijekom protekla dva dana buknuli na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije, izvijestili su u subotu iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) dodajući kako su neki od njih aktivni, a neki lokalizirani.

Požar koji je u petak buknuo na otvorenom prostoru na području Kijeva i dalje je aktivan. Radi se o požaru mješovitog raslinja na nepristupačnom i teško pristupačnom terenu u blizini planinarskog doma, navode vatrogasci u zbirnom priopćenju o stanjima na požarištima.

I dalje je aktivan požar koji je buknuo jučer u 15:37 sati na otvorenom prostoru uz željezničku prugu na području Oton (Ervenik) – Pađane u Šibensko-kninskoj županiji te je gašenje u tijeku. Radi se o požaru niskog raslinja, makije i borove šume na opožarenoj površini oko 290 ha. Na požarište poslije ponoći u pomoć gasiteljima je stigla izvanredna dislokacija iz Zagrebačke županije sa 30 vatrogasaca i 10 vatrogasnih vozila.

U tijeku je i gašenje požara koji je jučer buknuo na području Knin – Crvena zemlja. Na požarište je poslije ponoći u pomoć gasiteljima stigla izvanredna dislokacija iz Grada Zagreba s 31 vatrogascem i 10 vatrogasnih vozila.

ŽVOC Split jučer je zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Dinare na tri odvojena požara na lokalitetima Ravno Vrdovo, Bitelska Greda i Peratovac, a radilo se o požaru trave i niskog raslinja. Požari na području Vrdova i Bitelske Grede su ugašeni. Požar na području Peratovac još je aktivan i ušao je u područje Republike Bosne i Hercegovine. Požar na području Peratovac zahvatio je površinu oko 50 ha. Na dežurstvu tijekom noći bili su vatrogasci iz DVD-a Hrvace.

U Zadarskoj županiji još uvijek vatrogasci dežuraju na požarištu na području Rodaljice-Benkovac koji je sinoć lokaliziran. U tijeku je i gašenje požara koji je jučer izbio na otvorenom prostoru na području Pribudića. Radi se o požaru trave, niskog raslinja i makije trenutno neprocijenjene opožarene površine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!