VIDEO | Radnici i danas ispred Drava Internationala: “Od čega ćemo živjeti? Dolazit ćemo svaki dan, požar nam je podmetnut”

Ponovno su se jutros okupili radnici pred tvornicom Drava International u Osijeku. U sat-dva koliko se njih stotinjak ondje zadržalo, ponovno su dali podršku vlasniku Zvonku Bedeu.

Kako javlja naša reporterka Tea Mihanović, radnici tvrtke Drava International u kojoj je izbio jedan od najgorih požara u povijesti na području Osijeka, podržavaju vlasnika Zvonka Bedea. Župan Ivan Anušić optužuje vlasnike tvornice za nepravilan rad i skladištenje plastike, a vlasnik pak optužuje treću stranu, da je požar podmetnut i najavljuje tužbu protiv Anušića.

Radnici iskazuju podršku vlasniku, kažu da njihova egzistencija ovisi o tome.

“Hoćemo raditi, nama ovaj posao treba, od toga žive mnoge obitelji. Tvornica je očuvana iznutra, dio je oštećen. Daju nam nadu da ćemo se vratiti na radna mjesta.”

“Od čega ćemo živjeti? Dolazit ćemo svaki dan, želimo raditi, požar nam je podmetnut. Neka policija utvrdi svoje, a mi želimo raditi.”

“Htjeli bismo što prije početi raditi. Najgore je što ljudi ništa ne znaju.”

Još se vrše izdimljavanja zbog podzemnih požara plastike. Zapovjednika JVP-a Osijek rekao je a je situacija pod kontrolom, da se sve zatrpava zemljom i da će uskoro i izdimljavanje biti gotovo. To mu je jedan od težih požara u karijeri, istaknuo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.