Koliko često jedete paprike? Dobre su za probavu, srce, kožu…

Zdravlje 14. ruj 202208:11 0 komentara
Unsplash

Od svestrane se paprike mogu napraviti najrazličitija ukusna jela; od osvježavajuće salate s narezanom sirovom paprikom, preko priloga od zapečene paprike ili glavnog jela od punjene; a osim što je vrlo ukusna, poznato je i da je puna zdravstvenih prednosti.

Portal Real Simple otkriva koje.

Probava

Sve vrste paprike imaju puno vlakana, te nešto željeza i folata koji podržavaju zdravlje crijeva, kardiovaskularnog sustava i prirodnu detoksikaciju.

Srce

Paprika je, opet bez obzira na boju, izvrstan izvor A vitamina i kalija koji snižavanjem krvnog tlaka pomaže u održavanju zdravlja srca, te se bori protiv nadutosti trbuha tako što smanjuje zadržavanje vode.

Vid

Ovo zdravo povrće sadrži i spomenuti A vitamin koji pomaže u očuvanju zdravlja očiju, održava dobar vid i sprječava makularne degeneracije. Crvena je paprika također bogata i C vitaminom i raznim karotenoidima koji djeluju kao antioksidansi i podržavaju zdravlje očiju i kardiovaskularnog sustava. Žuta i narančasta paprika sadrži beta-karoten, antioksidativni oblik A vitamina, C vitamin i kalij.

Koža

Konzumiranje zelenog i žutog povrća može pomoći u smanjenju bora koje se mogu pojaviti oko usta, poznatih kao ‘vranina stopala’, odnosno ‘linije osmijeha’, a spomenuti se antioksidansi također bore protiv starenja i slobodnih radikala, prenosi Večernji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!