Oglas

Ovi mliječni proizvodi smanjuju rizik od dijabetesa

author
N1 Info
02. lis. 2022. 10:00
jogurt, voće, hrana
Pixabay/Ilustracija | Pixabay/Ilustracija

Postoji mnogo razloga zašto biste u redovitu prehranu trebali uvrstiti mliječne proizvode. Osim što u organizam unosite kalcij, vitamin D i proteine ​​koji su potrebni da bi srce, mišići i kosti bili zdravi, mliječni proizvodi poput mlijeka i jogurta mogu pomoći u prevenciji dijabetesa.

Oglas

Provedeno je istraživanje kako meso, riba, jaja i mliječni proizvodi utječu na dijabetes. Rezultati su pokazali da meso povećava rizik od dijabetesa tipa 2, a neki mliječni proizvodi smanjuju taj rizik, piše Eatthis.com.
Tako, na primjer, mlijeko smanjuje rizik za 10 posto, a jogurt šest posto. Dok punomasni mliječni proizvodi i sir nisu uopće povećali ili smanjili rizik.

Nemasni mliječni proizvodi poput jogurta sadrže probiotike koji mogu optimizirati rad crijeva što onda ima mnogo učinaka, od kojih bi jedan mogao biti poboljšana funkcija inzulina, objašnjavaju stručnjaci. Također, mliječni proizvodi su bogati proteinima koji pomažu u smanjenju šećera u krvi.

Preporučuje se dnevno popiti šalicu mlijeka ili pola šalice jogurta kako bi se smanjio rizik od razvoja dijabetesa tipa 2.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama