Iz osječke tvornice izlazit će pola milijuna bureka dnevno

Ekonomija 08. pro 201411:01 > 11:14
Flickr

Sljedećeg tjedna iz Mlinarove tvornice bureka u Osijeku kreće prva pošiljka za Australiji. Tehnički direktor Mario Popijač nada se kako će pogoditi ukus tamošnjih potrošača čime bi im se otvorilo novo tržište.

Tvornica bureka vrijedna 40 milijuna kuna počela je s radom sredinom studenog. Projektirana je za proizvodni kapacitet od 700.000 komada bureka dnevno, ali trenutno proizvodi 430.000 komada sve dok se ne instaliraju dvije dodatne proizvodne linije.

“Na linijama koje su do danas instalirane radi 40 zaposlenika. Kad budu u potpunosti koristili proizvodne kapacitete bit će 110 zaposlenih u novoj tvornici”, rekao je Popijač za Glas Slavonije.

Ističu kako su gotovo sve potrebne sirovine za proizvodnju bureka hrvatskog su podrijetla. “Brašno, sir, meso, krumpir, luk… sve je iz domaće proizvodnje, od najrenomiranijih dobavljača”, ističe Popijač te dodaje kako se za proizvodnju bureka dnevno se potroši više od pet tona svježeg sira, tri tone najkvalitetnije svježe junetine, oko 6.000 kilograma krumpira za pitu krumpirušu te 2.000 kilograma najkvalitetnijeg špinata za burek sa špinatom. “Spomenimo kako se u proizvodnji koristi i čepinsko ulje”, dodaje Popijač.