Ide nam Badnjak, a s njim i tradicija bez koje Božića nema. Sušeni bakalar, riblji kralj blagdana, je iz godinu u godinu sve skuplji.
Ribe ima ali eura nema, zaključak je umirovljenika koji svaki cent dvaput važu. Pripreme za blagdansku trpezu kažu, bolje je početi ranije, piše net.hr.
“Mislim da je odlična ponuda, a što se tiče priprema ja mislim da penzioneri se ne mogu pripremat za nikakve Božićne blagdane”, rekao je Tomislav iz Splita.
Ide Badnjak, a s njim i tradicija bez koje Božića nema. Sušeni bakalar, riblji kralj blagdana, koji je iz godinu u godinu sve skuplji.
“U mojoj obitelji bakalar neće bit, ali nešto zamjena za bakalar”, dodao je Tomislav.
Posljednje tri godine cijena mu je narasla čak četrdeset posto. S trideset i pet eura na gotovo pedeset. Alternativa bakalaru su svježe morske delicije, no i one polako cijenom dostižu bakalar. Ipak, da se pronaći ponešto za svačiji džep.
“Pogledajte moje cijene, cipal vam je osam eura, pa uzet dva cipla ispeć, brudet napravit. Imate liganja po 18 eura kilo, ne znam, nekome je puno, ali opet kad je dvoje uzme pola kila i krumpira. Uvijek se može naći alternativa. Tko ima i volje ima i načina”, rekla je Silvana, prodavačica na ribarnici, za net.hr.
I cijene svježe ribe u odnosu na lanjski Božić dodatno su porasle. A i loše vrijeme koje stiže, cijene bi moglo dodatno podignuti.
“Čujem prognoze da će za vikend bit strašno neugodno vrime, a i ribari moraju doć kući znate i oni moraju. Znači ako bude petak, subota, nevrime na moru u ponediljak imate samo ostatke ribe. Znači ništa od friške ribe”, rekao je Tiho, prodavač na ribarnici.
A čekate li s kupnjom baš sam Badnjak – proći ćete najskuplje.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!