Cijelo vrijeme krivo radimo omlet: Ako ovo radite dok mutite jaja, činite veliku grešku

Cooking 23. ožu 202509:16 0 komentara
Shutterstock

Tajna je u jednostavnom triku.

Da, svi znamo kako napraviti omlet. Ali, jeste li znali da je tajna savršenog omleta u jednom triku za koji malo tko zna?

Umutite dva jaja, posolite, dodate malo začina i ispržite?

Ako i vi ovako pripremate omlet, onda spadate u većinu koja ovo smatra najjednostavnijim receptom za doručak.

Međutim, ako ste se ikada pitali zašto omlet u restoranu ispadne tako savršeno u usporedbi s onim kod kuće, sada ćemo vam otkriti tajnu.

Naime, dok pripremate omlet, potrebno je odvojeno umutiti bjelanjak i žumanjak. Tek kada ih posebno umutite, a od bjelanjka nastane pjena, spojite žumanjak i bjelanjak, piše krstarica.com.

Tako omlet će biti prozračniji, gušći i ukusniji.

Ako želite da ispadne poput tortilje, sve što trebate učiniti jest premazati tavu maslacem, zagrijati je na srednjoj vatri, izliti smjesu i poklopiti na pet minuta.

U međuvremenu možete dodati sir, meso, povrće ili bilo koje dodatke po želji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!