
Juhu možete jesti toplu ili hladnu, bit će jednako ukusna.
Sastojci:
– 400 g brokule
- 1 glavica luka ili poriluka
- 1 režanj češnjaka
- 2 mrkve
- 1 žličica peršina
- maslinovo ulje
- voda
- papar
- sol
Priprema:
Nasjeckajte luk ili poriluk i propirjajte ga na ulju. Dodajte češnjak i mrkvu.
U isto vrijeme brokulu podijelite na cvjetiće, a zadebljali dio nasjeckajte. Stavite u lonac i zalijte vodom toliko da prekrije pa pustite da prokuha.
Kada voda s brokulom prokuha dodajte joj pirjani luk i mrkvu. Posolite, popaprite, stavite peršin.
Ostavite sve da se kuha dok brokula ne omekša pa maknite posudu sa štednjaka.
Odvojite malo vode iz lonca, a ostatak miksajte u blenderu dok ne dobijete kašu pa dodajte vode po potrebi.
Juhu poslužite s kiselim vrhnjem i prepečenim kockicama kruha.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare