Sa sirom i češnjakom: Isprobajte ovaj recept za pečeni krumpir

Cooking 15. ruj 202407:39 0 komentara
krumpir
Pixabay/ilustracija

Sjećate li se recepta za umak od feta sira koji se pekao u pećnici s rajčicama, češnjakom i začinima prije nego što se u njega dodala kuhana tjestenina? Taj recept bio je hit na društvenim mrežama i svi su ga isprobavali tijekom pandemije.

Na vrlo sličan način priprema se i ovaj zapečeni krumpir sa sirom. Krumpir se oguli, nareže na manje komade te stavi peći u pećnici s blokom feta sira i češnjakom u kori.

Neposredno prije kraja pečenja češnjak se istisne iz ljuske te pomiješa s rastopljenim sirom i krumpirom, a potom se sve zajedno vrati u pećnicu da se krumpir zapeče do kraja.

Iskoristite svježe začinsko bilje za pripremu ovoga jela poput ružmarina, peršina i timijana, a ne kraju nemojte zaboraviti pokapati sve zajedno s nešto svježe iscijeđenog limunovog soka, piše punkufer.

Sastojci:

– 700 g oguljenog krumpira

– 150 g feta sira u komadu

– 4-5 češnja češnjaka u kori

– 3 žlice limunova soka

– 2 žlice naribanog parmezana

– 2 žlice nasjeckanog začinskog bilja

– biljno ulje po želji

Priprema:

1. Lim za pečenje namastite s nešto biljnog ulja.

2. U lim za pečenje stavite očišćeni i narezani krumpir. Posolite i popaprite po želji i sve dobro promiješajte.

3. U lim za pečenje stavite i češnjak u kori.

4. Na sredinu lima stavite feta sir.

5. Stavite peći sve zajedno u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 25 do 35 minuta. Kada je krumpir pečen izvadite lim iz pećnice.

6. Pažljivo istisnite češnjak iz kore i pomiješajte s rastopljenim feta sirom.

7. Pokapajte sve zajedno s limunovim sokom nasjeckanim začinskim biljem i naribanim parmezanom. Dodajte i još ulja po želji pa vratite krumpir u pećnicu da se zapeče oko pet minuta. Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!