Oglas

Jednostavna marinada za savršeni pileći zabatak iz pećnice

author
N1 Info
19. lis. 2024. 07:35
piletina, pileći zabatak
Pixabay/ilustracija | Pixabay/ilustracija

Dosadio vam je okus presušene piletine? Umjesto prsa, pripremite pileći zabatak i uživajte u njezinoj sočnosti. Meso će biti ukusnije ako upotrijebite pileći zabatak s kostima.

Oglas

Dodatnu dozu sočnosti i okusa dat će i dobra marinada. Punkufer predlaže kombinaciju balzmatičnog octa, senfa, meda, maslinovog ulja i začina. Najbolje rezultate dobit ćete ako piletinu marinirate preko noći u hladnjaku, ili barem tri do četiri sata.

Piletina se peče na posteljici od nasjeckanog luka, a servira sa sezonskom salatom i prilogom po želji. Poslužiti je možete s pečenim krumpirom, kuhanom rižom ili kriškom domaćeg kruha.

Sastojci za mariniranu piletinu:


- 4-6 pileća zabataka s kostima

- 125 ml maslinova ulja

- 65 ml balzamičnog octa

- 2 žlice meda

- 2 čajne žličice senfa Dijon

- 1 veliki luk

- 1 čajna žličica mediteranske mješavine začina

- sol i papar

Priprema piletine:


1. U većoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, balzamični ocat, med, senf, sol, papar i mediteransku mješavinu začina.

2. U dobivenu smjesu stavite pileće zabatke i stavite u hladnjak preko noći.

3. Kada ste spremni za pripremu, očistite luk, narežite ga na veće komade i stavite li lim za pečenje.

4. Preko luka poslažite marinirani pileći zabatak i sve zajedno stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta, odnosno dok se meso ne ispeče do kraja.

5. Poslužite piletinu s pečenim lukom i prilogom po želji. Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama