Tope se u ustima: Trik za pečene krumpire s okusom piletine

Cooking 04. kol 202418:11 0 komentara
Pexels/ilustracija

Niste ljubitelji hrskavog pomfrita iz friteze ili pećnice? Isprobajte ovaj recept za pečene krumpire koji se tope u ustima.

Krumpiri se peku u pilećem temeljcu što im daje dodatnu dozu slasti, ali i okus po piletini. Najbolje rezultate dobit ćete ako napraviti domaći temeljac od piletine, no poslužiti se možete i kupovnom pilećom kockom za juhe koju ćete rastopiti u 200 mililtara vruće vode.

Pileći temeljac trebao bi pokrivati dno posude u kojoj pečete krumpire, ali nemojte pretjerivati s količinom. Trebali biste dobiti mekan pečeni krumpir, a ne pire iz pećnice, punkufer.

Iznimno je važno da krumpire narežete na otprilike jednaku veličine kako bi se termički obradili u isto vrijeme.

Sastojci:

– 2-3 krumpira

– 200 ml pilećeg temeljca

– sol i papar po želji

– biljno ulje po želji

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. Ogulite krumpire, narežite ih na komade otprilike iste veličine i začinite sa solju i paprom.

3. Stavite ih na dno lima za pečenje.

4. Preko krumpira prelijte pileći temeljac.

5. Pecite ovako pripremljene krumpire u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta. Glavni je cilj da krumpiru upiju tekućinu.

6. Nakon 25 minuta ih preokrenite i vratite u pećnicu. Po želji im možete dodati i nešto ulja.

7. Pecite ih još 15 do 20 minuta dok ne budu termički obrađeni do kraja i ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.

8. Poslužite pečene krumpire kao prilog uz jelo po želji. Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!