Oglas

Recept: Domaći kruh

author
Coolinarika
17. ožu. 2022. 07:44
domaći kruh, hljeb, pecivo, tijesto,
Shutterstock / Ilustracija | Shutterstock / Ilustracija

Mekan i vrlo ukusan domaći kruh.

Oglas

Sastojci


– 500 g pšeničnog brašna

– 3 dl toplog mlijeka

- 1 žlica domaće svinjske masti

- 7 g suhog kvasca

- 1 žlica šećera

- pola žlice soli

Priprema


Pomiješati brašno i sol, a zatim dodati kvasac, šećer i vlažne sastojke. Sve lijepo izmiješati.

Mijesiti 10 minuta dok ne dobijete glatko i meko tijesto.

Stavi tijesto u nauljenu posudu i nauljiti ga sa svih strana. Ostaviti sat vremena na toplom mjestu da naraste.

Obložiti pleh papirom za pečenje.

Tijesto iz posude prebaciti na papir na pečenje i lagano oblikovati bez previše miješenja.

Ukoliko želite, tijesto možete premijesiti dvije do tri minute, a zatim ga prije pečenja ostaviti još minimalno 20 minuta na toplom.

Kruh pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama