Mirisni kruh od bundeve u kojem ćete uživati.
Sastojci:
– 400 g pšeničnog brašna
– 400 g šećera
– 400 g pirea od bundeve
– pola žličice soli
– 1 žličica sode bikarbone
– pola žličice praška za pecivo
– 1 žličice cimeta
– 1 žličice mljevenog muškatnog oraščića
– 2 velika jaja
– 100 g omekšalog maslaca
Priprema:
Pire od bundeve se pravi tako da se bundeva prepolovi. Očisti se sredina sa sjemenkama, pa se takva stavi u pećnicu na 200 stupnjeva dok ne omekša.
Kad se bundeva ohladi, kora se s lakoćom oguli. Štapnim mikserom očišćenu bundevu pretvoriti u pire.
Pomiješati brašno, sol, sodu, prašak za pecivo i začine, pa staviti sa strane.
U velikoj posudi mikserom miješati maslac i šećer. Dodavati jedno po jedno jaje, a zatim i pire od bundeve.
Sve dobro umiješati mikserom na jačoj brzini. Dodati suhe sastojke, pa ih pomiješati.
Prebaciti smjesu u dobro namašćen i pobrašnjen kalup i peći oko 65 minuta na 180 stupnjeva.
Provjeriti čačkalicom je li pečeno, zatim izvaditi i pustiti da se hladi u kalupu 10 minuta, tek nakon toga izvaditi iz kalupa.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!