Kruh pogodan za osobe koje su alergične na gluten.
Sastojci:
(za 10 osoba)
– 2 svježa kvasca
– 750 ml mlake vode
– 2 žličice šećera
– 1 kg rižinog brašna
– 1 žličice soli
– 10 g kima
Priprema:
Kvasac izmrviti, preliti mlakom vodom, dodati šećer i ostaviti na toplom mjestu oko 15 minuta.
Umiješati polovinu brašna, promiješati, pokriti i ostaviti da raste na toplom mjestu oko 60 minuta.
Zatim umiješati preostalu količinu brašna, sol, kim i mijesite tijesto dok ne postane ljepljivo. Tijesto pokriti, staviti na toplo mjesto i pustite da se raste još 60 minuta.
Nakon toga vlažnim rukama oblikovati tijesto po želji, možete ga podijeliti i na dva dijela pa staviti na nauljeni pleh i ostaviti na toplom da još malo naraste.
Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 90 minuta.
Pečeni kruh poprskati vodom i pokriti kuhinjskom krpom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!