Oglas

Recept: Kruh od rižinog brašna

author
N1 Beograd
11. lip. 2022. 08:51
kruh
Shutterstock | Shutterstock

Kruh pogodan za osobe koje su alergične na gluten.

Oglas

Sastojci:

(za 10 osoba)

– 2 svježa kvasca

- 750 ml mlake vode

- 2 žličice šećera

- 1 kg rižinog brašna

- 1 žličice soli

- 10 g kima

Priprema:

Kvasac izmrviti, preliti mlakom vodom, dodati šećer i ostaviti na toplom mjestu oko 15 minuta.

Umiješati polovinu brašna, promiješati, pokriti i ostaviti da raste na toplom mjestu oko 60 minuta.

Zatim umiješati preostalu količinu brašna, sol, kim i mijesite tijesto dok ne postane ljepljivo. Tijesto pokriti, staviti na toplo mjesto i pustite da se raste još 60 minuta.

Nakon toga vlažnim rukama oblikovati tijesto po želji, možete ga podijeliti i na dva dijela pa staviti na nauljeni pleh i ostaviti na toplom da još malo naraste.

Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 90 minuta.

Pečeni kruh poprskati vodom i pokriti kuhinjskom krpom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama