Oglas

Recept: Povrće i pršut u bešamel umaku

author
N1 Beograd
20. sij. 2022. 08:09
povrće u pećnici, bešamel
Shutterstock | Shutterstock

Povrće s pršutom u bešamel umaku, ručak zapečen u pećnici.

Oglas

Sastojci:

– mješavina cvjetače, brokule i mrkve

– 50 g maslaca

– 50 g brašna

– 1/2 l mlijeka

– sol, papar

– narezani pršut

– tvrdi sir

– (gustin, muskatni oraščić)

Priprema:

Povrće kratko blanširati pa staviti u vatrostalnu posudu.

Pripremiti bešamel: potrebna je jednaka količina maslaca i brašna, oko 50 grama. Kad se maslac otopi, dodati brašno i zatim preliti s pola litra mlijeka.

(Možete, ako želite dodati gustin da se prije zgusne i naribani muskatni oraščić.)

Miješati umak neprestano do željene gustoće.

Nasjeckati pršut i rasporediti po povrću, a zatim preliti bešamel umakom.

Posoliti i popapriti, po želji.

Na kraju naribajte sir ili ga samo natrgajte na komade.

Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Dobar tek!



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama