Punjeni patlidžan zapečen u pećnici, fantastičan ručak za ljubitelje povrća.
Sastojci:
– 2 patlidžana
– malo soli
– 1 žlica ulja
– 1 veća rajčica
Punjenje:
– 60 g riže
– 1 žlica ulja
– 1 manji crveni luk
– 30 g pahuljica (zobenih, raženih i ječmenih)
– 1/2 žličice soli
– 1/2 žličice papra
– 1/2 žličice mljevene začinske paprike
– malo nasjeckanog peršina
– malo češnjaka u prahu
– sir za posipanje
Priprema:
Patlidžane uzduž prerezati na dva dijela, izdubiti ih na debljinu od pola centimetra (sredinu ostaviti za punjenje).
Posoliti ih i ostaviti 15 do 20 minuta da odstoje i puste sok. Isprati ih pod mlazom vode i osušiti.
Skuhati rižu „al dente“, preliti hladnom vodom i procijediti.
Na ulju propržiti narezani crveni luk, dodati sitno nasjeckanu sredinu patlidžana, posoliti, propržiti još malo, pa skloniti sa štednjaka.
Dodati procijeđenu rižu, miks pahuljica i ostale začine. Po želji dodati u punjenje još malo ulja.
Polovice patlidžana bogato puniti i redati u uljem podmazanu vatrostalnu posudu.
Po vrhu poredati kolutove rajčice, pa staviti da se peče 45 minuta na 220 stupnjeva.
Pred kraj pečenja posuti naribanim sirom i vratiti kratko u pećnicu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!