Recept: Punjeni patlidžan

Cooking 23. stu 202107:23 0 komentara
Shutterstock

Punjeni patlidžan zapečen u pećnici, fantastičan ručak za ljubitelje povrća.

Sastojci:

– 2 patlidžana

– malo soli

– 1 žlica ulja

– 1 veća rajčica

Punjenje:

– 60 g riže

– 1 žlica ulja

– 1 manji crveni luk

– 30 g pahuljica (zobenih, raženih i ječmenih)

– 1/2 žličice soli

– 1/2 žličice papra

– 1/2 žličice mljevene začinske paprike

– malo nasjeckanog peršina

– malo češnjaka u prahu

– sir za posipanje

Priprema:

Patlidžane uzduž prerezati na dva dijela, izdubiti ih na debljinu od pola centimetra (sredinu ostaviti za punjenje).

Posoliti ih i ostaviti 15 do 20 minuta da odstoje i puste sok. Isprati ih pod mlazom vode i osušiti.

Skuhati rižu „al dente“, preliti hladnom vodom i procijediti.

Na ulju propržiti narezani crveni luk, dodati sitno nasjeckanu sredinu patlidžana, posoliti, propržiti još malo, pa skloniti sa štednjaka.

Dodati procijeđenu rižu, miks pahuljica i ostale začine. Po želji dodati u punjenje još malo ulja.

Polovice patlidžana bogato puniti i redati u uljem podmazanu vatrostalnu posudu.

Po vrhu poredati kolutove rajčice, pa staviti da se peče 45 minuta na 220 stupnjeva.

Pred kraj pečenja posuti naribanim sirom i vratiti kratko u pećnicu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!