Jednostavni, a prefini štapići sa šunkom i sirom.
Sastojci:
Tijesto:
– 20 g svježeg kvasca
– 100 ml mlijeka
– 1 žlica šećera
– 700 g brašna
– 250 g maslaca
– 100 g kiselog vrhnja
– 1 jaje
– 1 žličica soli
Nadjev:
– 200 g kečapa
– 200 g šunke
– 40 g parmezana ili trapista
– 1 žličica origana
I još…
– 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Pripremite nadjev tako što ćete u sjeckalicu staviti kečap, narezanu šunku, naribani sir i sve dobro usitniti. Na kraju dodajte origano.
Kvasac prelijte toplim mlijekom, dodajte šećer i žličicu brašna, promiješajte i ostavite da se digne 10 minuta.
U pola količine brašna dodajte dignuti kvasac, omekšali maslac, vrhnje, jaje, sol i sve dobro zamijesite dodajući postepeno preostalo brašno.
Dobijeno tijesto odmah podijelite na dva dijela i svaki dio razvaljajte u pravokutnik debljine pola centimetra.
Prvo tijesto premažite pripremljenim nadjevom i poklopite drugim tijestom. Izrežite trakice širine jedan centimetar i sve presjecite na pola vodoravno.
Svaku traku uvijte u spiralu i stavite na pleh (30×40 ) obložen papirom za pečenje.
Premažite tijesto razmućenim jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!