
Punjeno svinjsko meso - ručak u kojem ćete uživati.
Sastojci:
(za 2 osobe)
– 400 g svinjskog filea
- 150 g krem sira
- 50 g kuhane šunke izrezane na kockice
- 50 g ribanog tvrdog sira
- 1 čehura češnjaka
- 1/4 crvene paprike izrezane na kockice
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 1/3 žličice soli (za nadjev)
- 1/4 žličice papra (za nadjev)
- sol i papar za meso
- maslinovo ulje
I još...
- krumpir po željii
Priprema:
Očistite svinjski file od masnoće i žilica. Izrežite duboki uzdužni prorez po sredini filea, zaustavljajući se oko jedan centimetar od dna.
Otvorite ga kao knjigu. Pokrijte prozirnom folijom i lagano tucite batom za meso dok ne bude ujednačene debljine. Meso posolite i popaprite s obje strane.
Sve sastojke za nadjev pomiješajte u manjoj posudi. Rasporedite nadjev u liniji po sredini mesa. Spojite rubove mesa kako biste mu vratili izvorni oblik. Učvrstite čačkalicama.
Čačkalice povežite kuhinjskim koncem: Konac stavite iza dva suprotna kraja prve čačkalice, prekrižite konac u obliku slova "X" i zakačite dva suprotna kraja iduće čačkalice.
Ponovno prekrižite konac i zakačite novi red čačkalica. Tako ispletite do kraja. Zavežite konac pa meso stavite u posudu za pečenje premazanu maslinovim uljem.
Oko mesa možete staviti posoljene krompire, sve prelijte maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Pecite oko 90 minuta. Meso i krumpir svakih 15 minuta prelijte tekućinom koja se stvori tijekom pečenja.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare