Recept: Punjeni svinjski file

Cooking 26. tra 202208:19 0 komentara
Shutterstock

Punjeno svinjsko meso - ručak u kojem ćete uživati.

Sastojci:

(za 2 osobe)

– 400 g svinjskog filea

– 150 g krem sira

– 50 g kuhane šunke izrezane na kockice

– 50 g ribanog tvrdog sira

– 1 čehura češnjaka

– 1/4 crvene paprike izrezane na kockice

– 1 žlica sjeckanog peršina

– 1/3 žličice soli (za nadjev)

– 1/4 žličice papra (za nadjev)

– sol i papar za meso

– maslinovo ulje

I još…

– krumpir po željii

Priprema:

Očistite svinjski file od masnoće i žilica. Izrežite duboki uzdužni prorez po sredini filea, zaustavljajući se oko jedan centimetar od dna.

Otvorite ga kao knjigu. Pokrijte prozirnom folijom i lagano tucite batom za meso dok ne bude ujednačene debljine. Meso posolite i popaprite s obje strane.

Sve sastojke za nadjev pomiješajte u manjoj posudi. Rasporedite nadjev u liniji po sredini mesa. Spojite rubove mesa kako biste mu vratili izvorni oblik. Učvrstite čačkalicama.

Čačkalice povežite kuhinjskim koncem: Konac stavite iza dva suprotna kraja prve čačkalice, prekrižite konac u obliku slova “X” i zakačite dva suprotna kraja iduće čačkalice.

Ponovno prekrižite konac i zakačite novi red čačkalica. Tako ispletite do kraja. Zavežite konac pa meso stavite u posudu za pečenje premazanu maslinovim uljem.

Oko mesa možete staviti posoljene krompire, sve prelijte maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Pecite oko 90 minuta. Meso i krumpir svakih 15 minuta prelijte tekućinom koja se stvori tijekom pečenja.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!